search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Μαζεύουν υπογραφές για Μενδώνη: Να παραιτηθεί άμεσα

21.02.2021 13:14
«Γαλάζιες» φωνές ζητούν την απομάκρυνση Μενδώνη - Media

 

Περισσότερες από 3.100 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, για την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. 

Η συνέντευξη Τύπου της υπουργού προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων σε καλλιτέχνες, πολιτικούς και απλούς πολίτες. 

Τα hashtags #Μενδώνη_παραιτήσου και #nomoremendoni, κυριάρχησαν στα social media με τους περισσότερους να αναφέρουν πως δεν βρήκε ένα δευτερόλεπτο να πει τη λέξη συγγνώμη.

Το ψήφισμα

Στο διαδικτυακό ψήφισμα, που δημιουργήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα Avaaz, όπου συλλέγονται υπογραφές το σχετικό κείμενο αναφέρει: 

«Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από την στάση που κράτησε κ τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κ. Μενδώνη διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην υψηλότερη δημόσια θέση που υπάρχει στο ελληνικό θέατρο, ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ Λιγνάδης κακοποιούσε κατά συρροήν ηθοποιούς, φοιτητές και ανήλικα παιδιά.

Η υπουργός Πολιτισμού διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη μόλις τρεις ημέρες πριν από τον διορισμό του. Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: είτε γνώριζε το άκρως διαδεδομένο μυστικό της παιδοφιλίας του, είτε όχι. Στην περίπτωση που δε το γνώριζε, ήταν εγκληματικά ανεπαρκής η έρευνα της να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο για αυτή τη θέση, αφού μάλιστα στο παρελθόν ο Δ. Λιγνάδης είχε απομακρυνθεί από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν πάλι γνώριζε γι αυτόν και συνειδητά συγκάλυψε έναν κατ’ εξακολούθηση παιδεραστή τότε μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.

Σε μια περίοδο που βρίσκουν το θάρρος τόσα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που έχουν δεχτεί, έχουμε ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης να πάρουν θέση, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και ανήλικα παιδιά. Αυτό που έχουμε ανάγκη από μία Υπουργό Πολιτισμού είναι να αντιπροσωπεύει τον καλλιτεχνικό χώρο, να προστατεύει τα θύματα κ όχι τους θύτες.

Η κ. Μενδώνη υποτίμησε τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κ προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι ό,τι όλοι μας προσπαθούμε να φέρουμε στο φως.

Ζητάμε να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να δηλώσει άμεσα την παραίτηση της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:40