search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:37
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα στοιχεία για μίζες από Πολυεθνικές

12.10.2012 17:09
Στον εισαγγελέα στοιχεία για μίζες από Πολυεθνικές - Media

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκονται στοιχεία που αφορούν δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών για την προώθηση των προϊόντων του σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκονται στοιχεία που αφορούν δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών για την προώθηση των προϊόντων του σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, διαβίβασε για έρευνα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων που επέβαλαν την τελευταία διετία πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων σε πολυεθνικές εταιρίες που, όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα τους σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προώθηση των προϊόντων γινόταν στους χώρους των τηλεπικοινωνιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ιατρικών και ορθοπεδικών συσκευών και των φαρμάκων.

Τα πρόστιμα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι τα χαμηλότερα προβλεπόμενα, καθώς υπήρξε συμβιβασμός δεδομένου ότι οι μητρικές εταιρείες δέχθηκαν πως διαπράχθηκε το αδίκημα της δωροδοκίας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τους έχει επιβληθεί επιτήρηση από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια από εδώ και στο εξής.

Όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, μεταξύ άλλων, «αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δρούσαν και σε άλλες χώρες, όπως η ΠΓΔΜ, όπου καταβλήθηκε σε έναν μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:37