search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:02
MENU CLOSE

Αντιρρήσεις Κουβέλη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

16.10.2012 14:28
Αντιρρήσεις Κουβέλη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - Media

Αποστάσεις κράτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από επιπλέον μέτρα ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι κάθε καθυστέρηση δεν ευνοεί την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «το σημείο που φτάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το τελευταίο».

Αποστάσεις κράτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από επιπλέον μέτρα ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών αν και δήλωσε ότι κάθε καθυστέρηση δεν ευνοεί την Ελλάδα πρόσθεσε ότι «το σημείο που φτάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το τελευταίο».

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή διήρκησε πάνω από τρεις ώρες και συμμετείχαν σε ένα μέρος της οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Οι δύο υπουργοί επέστρεψαν στα υπουργεία του για να συνεχιστούν οι επαφές με την τρόικα.

Συγκεκριμένα αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δήλωσε ότι η καθυστέρηση των συζητήσεων με την τρόικα δεν ωφελεί τη χώρα και επανέλαβε ότι «αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων».

"Η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν μιλάμε για εμπλοκή. Προσπαθούμε να συγκλίνουμε", είπε ο κ. Βρούτσης, εξερχόμενος από τη βουλή ερωτηθείς για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης να έχει ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, είναι πλέον ανέφικτος.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την έγκριση των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών στα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα με την Τρόικα προκειμένου να πάει στη Σύνοδο Κορυφής με συμπαγές μέτωπο.

Ανεξάρτητοι Έλληνες:

 Για «αδιανόητο παιχνίδι» στις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Εφόσον η κυβέρνηση δεν αντέχει να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για την πορεία των συνομιλιών, θα το κάνουμε εμείς. Η ελληνική πλευρά είναι κατ' αρχήν θετική στο ζήτημα της εβδομαδιαίας εξαήμερης εργασίας, που απαιτούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι διατηρείται το 40ωρο της εβδομαδιαίας εργασίας», αναφέρει ο κ. Χαϊκάλης.

Προειδοποιεί επίσης την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών», καθώς, όπως λέει, «η οργή του λαού δεν θα έχει προηγούμενο».

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50