search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50
MENU CLOSE

«Εκτός τροχιάς το χρέος της Ελλάδας» αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης

26.10.2012 06:40
«Εκτός τροχιάς το χρέος της Ελλάδας» αναφέρει αξιωματούχος της ευρωζώνης - Media

Την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από το στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, περιλαμβάνει η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ, που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group.

Την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από το στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, περιλαμβάνει η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ, που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group, και στην οποία αναφέρεται ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
 
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
 
O αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι «νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89», ενώ υποστήριξε ότι «οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης για την Ελλάδα εκτιμάται ότι πλέον είναι στα περίπου 30 δισ. ευρώ».
 
Οι εκτιμήσεις από διάφορους αξιωματούχους για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, από τον περασμένο Ιούλιο, τοποθετούν το κόστος της επιμήκυνσης μεταξύ 13 και 30 δισ. ευρώ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50