search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 03:34
MENU CLOSE

«Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου»

03.01.2013 13:00
«Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» - Media

Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διαγραφή συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ.

Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο με αφορμή τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διαγραφή συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ: «Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα», διαβάζουμε στον υπότιτλο.
 
Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού κόσμου».

Σε σχετικό σχόλιο η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει: «Το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων. Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές. Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών».

Πηγή: www.dw.de

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 01:08