search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Επιστροφή σε περίοδο «βαριάς τρομοκρατίας» φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ

15.01.2013 07:37
Επιστροφή σε περίοδο «βαριάς τρομοκρατίας» φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ - Media

Νέα πλοκή φαίνεται να παίρνει η επίθεση στο κτίριο της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού αφού, σύμφωνα με κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ένας από τους δράστες μετέφερε εκτοξευτή ρουκέτας, ο οποίος ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε.

Νέα πλοκή φαίνεται να παίρνει η επίθεση στο κτίριο της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού αφού, σύμφωνα με κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ένας από τους δράστες μετέφερε εκτοξευτή ρουκέτας, ο οποίος ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το «Έθνος» της Τρίτης, ο μάρτυρας καταθέτει επίσης, ότι οι άγνωστοι μιλούσαν ελληνικά και φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες. Μετά τους πυροβολισμούς αποχώρησαν από το σημείο και επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν τρίτο άτομο.
Το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς το Φάληρο. Στην ίδια περιοχή βρέθηκε καμένο ένα Toyota γκρι-ανθρακί χρώματος, που φέρεται να έχει κλαπεί δύο μέρες πριν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Το νέο στοιχείο περί ύπαρξης αντιαρματικού όπλου έρχεται να ενισχύει τις αρχικές εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για προσπάθεια επιστροφής σε εποχή «βαριάς τρομοκρατίας» που δρούσαν οργανώσεις τύπου 17Ν και ΕΛΑ.

Παράλληλα, το οπτικό υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας της Λεωφόρου Συγγρού αλλά και μία κάμερα κλειστού κυκλώματος από τον παράδρομο του ίδιου δρόμου εξετάζουν λεπτό προς λεπτό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιες κάμερες έχουν καταγράψει τη διαδρομή των δραστών, χωρίς ωστόσο να φαίνονται λεπτομέρειες, αφού η απόσταση είναι σχετικά μακρινή.
«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» διεμήνυσε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ. Στις 6 μ.μ. της Τρίτης, ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη για το θέμα της ένοπλης βίας με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Την χθεσινή επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ αξίζει να καταγραφεί η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε επιπλέον τη συμπαράστασή του, προσωπικά, στον Α. Σαμαρά.

Τέλος, την τρομοκρατική επίθεση έσπευσε να καταδικάσει και η Ουάσιγκτον, η οποία μέσω του State Department, απηύθυνε έκκληση προς τους Έλληνες να εκφράζουν τις απόψεις τους ειρηνικά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50