search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

25.01.2013 12:52

Με αραιά δρομολόγια – σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου – κυκλοφορούν πλέον οι συρμοί του Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ ενώ, αντίθετα, δεν θα κινηθούν έως και την Τρίτη  τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και ο περιαστικός (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδ

Με αραιά δρομολόγια – σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου – κυκλοφορούν πλέον οι συρμοί του Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ ενώ, αντίθετα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά δεν θα κινηθούν έως και την Τρίτη  τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και ο περιαστικός (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.
 
Όσιν αφορά στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και στο Τραμ, η κυβέρνηση εκτιμά ότι πλήρης εξομάλυνση των δρομολογίων του Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα επιτευχθεί εντός του Σαββατοκύριακου.
 
Ως λόγοι της καθυστέρησης της αποκατάστασης των δρομολογίων αναφέρονται οι χρονοβόρες διαδικασίες τυπικού ελέγχου συντήρησης και ασφάλειας στους συρμούς αλλά και επιδόσεις των φύλλων πορείας.
 
Παρότι από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας, πολλά δεν έχουν ακόμα επιδοθεί, αφού αρκετοί εργαζόμενοι έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.
 
Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, της Παρασκευής, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
 
«Είμαστε ικανοποιημένοι που τα μέσα σταθερής τροχιάς δουλεύουν και πάλι, μόνο εάν μείνουμε σταθεροί στην πορεία μας, θα πετύχουμε τον στόχο μας» δήλωσε.
 
Στον απόηχο της επιχείρησης της αστυνομίας τις πρωινές ώρες στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων αλλά και της επίταξης, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση,  εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από τα Σεπόλια προς τον Άγιο Αντώνιο όπου κατέλαβαν συμβολικά το σταθμό του Μετρό.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά και κλούβες.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:48