search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:57
MENU CLOSE

Στη σκιά της επιστράτευσης η συνάντηση των τριών αρχηγών

06.02.2013 16:43
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιήσεις - Media

Υπό το βάρος των δύο επιστρατεύσεων, εκείνης των εργαζομένων στο Μετρό και της χθεσινής των ναυτικών συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Υπό το βάρος των δύο επιστρατεύσεων, εκείνης των εργαζομένων στο Μετρό και της χθεσινής των ναυτικών συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
 
Το «κλίμα» δεν είναι και το καλύτερο καθώς τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από την σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χωρίς βεβαίως να θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή .
 
Στην «ατζέντα» της συνάντησης πέραν της διαχείρισης των επιτάξεων και το θέμα του Ενιαίου Φόρου στα ακίνητα που προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός της Ν.Δ. με στοχοποίηση του υπουργού Οικονομικών.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να «διαμοιράσει» το βάρος της ευθύνης και των κοινωνικών επιπτώσεων, κάτι που δεν επιθυμούσαν αρχικά οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι.
 
Την όλη συνάντηση επιβαρύνουν οι πρόσφατες επιθέσεις και οι συλλήψεις, ενώ πέραν των εξαγγελιών, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει στη φαρέτρα του κάτι ουσιαστικό για την πορεία της οικονομίας, τις αποκρατικοποιήσεις ή την ανεργία, πέραν της αναφοράς σε ένα «ευνοϊκότερο», διεθνές ή ευρωπαϊκό κλίμα.
 
Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος ενδέχεται να θέσουν ξανά σήμερα την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των ανέργων και την δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς βέβαια να ελπίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί θετικά από τον υπουργό οικονομικών.

To Αγροτικό:

Τα θέματα των αγροτών συζήτησαν, μεταξύ άλλων, κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Τσαυτάρη, Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες στηρίζονται στα εξής: καθιέρωση φτηνού νυχτερινού ρεύματος, διευθέτηση «κόκκινων» δανείων και επιστροφή ΦΠΑ προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αγροτών.

Αναλυτικά οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναρτηθούν μέχρι την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04