19/12/2018 04:47:02

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ που «αθωώνει» τους αστυνομικούς…

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ που «αθωώνει» τους αστυνομικούς… - Media
Βίντεο με το οποίο επιχειρεί να στηρίξει τη θέση της πως οι συλληφθέντες του Βελβεντού τραυματίστηκαν στη συμπλοκή και δεν κακοποιήθηκαν εκ των υστέρων, έδωσε στη δημοσιότητα  η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το βίντεο τραβήχτηκε αμέσως μετά τη σύλληψη των τριών νεαρών και φαίνεται «το αιμορραγικό πρόσωπο ενός εξ αυτών».
 


Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, υποστήριξε ότι οι τραυματισμοί προέκυψαν από συμπλοκή  «σώμα με σώμα».
Υποστήριξε επίσης ότι οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν, ενώ ο τέταρτος όχι και δεν έφερε κακώσεις, ενώ επικαλέστηκε μαρτυρίες από τις οποίες «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν».
 
«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα», ανέφερε...
Ερωτήματα για το πόρισμα της ΕΛ. ΑΣ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «δημιουργεί ερωτήματα αντί να δίνει απαντήσεις» και παραθέτει τα παρακάτω:
 
«Ερώτημα 1ο: Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;
 
Ερώτημα 2ο: Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;
 
Ερώτημα 3ο: Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;
 
Ερώτημα 4ο: Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.