search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 05:56
MENU CLOSE

Ολάντ: Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα

19.02.2013 13:28
Ο Ολάντ, οι μπίζνες και το «καμένο χαρτί» - Media

Την στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ελλάδας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ελλάδας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τις αποκρατικοποιήσεις οι γαλλικές επιχειρήσεις θα είναι παρούσες» και πρόσθεσε ότι ήρθε για να κινητοποιήσει τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε ακόμη το ενδιαφέρον της γαλλικής πλευράς για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων και υπενθύμισε ότι η χώρα του θέλησε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και προσπάθησε να πείσει τους εταίρους της για αυτό.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση σχετικά με το αν η ελληνογαλλική συνεργασία επηρεάζει τις σχέσεις της Αθήνας με τη Γερμανία, σχολίασε πως «Ευρώπη δεν σημαίνει να διαλέγεις. Ευρώπη σημαίνει να ενώνεις, να συνθέτεις, να συνδυάζεις, δεν τίθεται θέμα εξισορρόπησης».

«Η Ελλάδα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γαλλία. Οι δύο ισχυρότεροι στηρίζουν την Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι ο αδύναμος κρίκος δίνει ελπίδες για επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Αν τα καταφέρει η Ελλάδα κανείς δεν θα αμφισβητεί τις δυνατότητες της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38