search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:46
MENU CLOSE

Παπανδρέου: Κι εγώ πονάω με τα μέτρα που πήραμε

22.02.2013 13:09
Παπανδρέου: Κι εγώ πονάω με τα μέτρα που πήραμε - Media

Για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο του CNN Cristiane Amanpour. 

Για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο του CNN Cristiane Amanpour.

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει όταν βλέπει το λαό να πονάει ανέφερε συγκεκριμένα: «Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεοκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε». Τέλος αναφερόμενος και στις αισιόδοξες προβλέψεις για τον τουρισμό είπε: «Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες.

Ο τουρισμός έχει ανέβει παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, οι τουρίστες περνούν καλά, είμαστε στην κορυφή, η πράσινη ενέργεια είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται, η εκπαίδευση και η υγεία θα μπορούσε να είναι εξαγώγιμα προϊόντα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 15:42