search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:40
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

01.03.2013 22:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

Αζερμπαϊτζάν: Δεκατρείς χιλιάδες δολάρια προσφέρει πολιτικός στο Μπακού σε όποιον κόψει (κυριολεκτικά) το αυτί του συγγραφέα Ακράμ Αϊλίσλι.

Αζερμπαϊτζάν: Δεκατρείς χιλιάδες δολάρια προσφέρει πολιτικός στο Μπακού σε όποιον κόψει (κυριολεκτικά) το αυτί του συγγραφέα Ακράμ Αϊλίσλι. Αιτία το πρόσφατο μυθιστόρημά του «Πέτρινα όνειρα», στο οποίο αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη συμπάθεια τους Αρμενίους και κατηγορεί τους Αζέρους για εγκλήματα. Με το που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ο πρόεδρος της χώρας αφαίρεσε τον τίτλο του «συγγραφέα του λαού» από τον 75χρονο μυθιστοριογράφο, του έκοψε τη σύνταξη και φρόντισε να απολυθεί και ο γιος του από τη δουλειά του.

Ιαπωνία: Στη χώρα όπου, κατά πολλούς, οι συνδέσεις στο Ίντερνετ είναι οι ταχύτερες του κόσμου, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην κατεβάζουν ταινίες και να μην αγοράζουν ηλεκτρονικά βιβλία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 72% των Ιαπώνων ποτέ δεν έχει παρακολουθήσει κινηματογραφικό έργο στον υπολογιστή του, δεν έχει «κατεβάσει» e-book και δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει. Προτιμά τα DVD και τις τυπωμένες σελίδες. «Θέμα ιδιοσυγρασίας, αφού οι Ιάπωνες αγαπούν ό,τι είναι απτό», λένε όσοι μελέτησαν τα αποτελέσματα της έρευνας, «θέμα γούστου, αλλά και θέμα εκδοτικής πολιτικής, μια που οι ιαπωνικοί οίκοι αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν ηλεκτρονικές εκδόσεις των βιβλίων τους, γιατί φοβούνται πως βάζοντάς τα στο Ίντερνετ δεν θα μπορούν να ρυθμίζουν οι ίδιοι την τιμή τους».

Αγγλία: Την εγκυμονούσα σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον, σχολίασε, μιλώντας σε εκδήλωση του Βρετανικού Μουσείου, η βραβευμένη δύο φορές με Μπούκερ συγγραφέας Χίλαρι Μάντελ. «Είναι σαν άψυχη κούκλα, χωρίς καμία προσωπικότητα. Είναι όσο λεπτή απαιτείται, όσο χλομή απαιτείται, όσο αδιάφορη απαιτείται. Και ο μόνος σκοπός της ζωής της είναι να γεννήσει έναν διάδοχο», είπε και συνέχισε συγκρίνοντάς την με την «πιο ανθρώπινη» πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν έκανε κανένα σχόλιο για τα λόγια της αυτά. Ο πρωθυπουργός όμως Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε να την επιπλήξει: «Κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Η δούκισσα του Κέμπριτζ είναι το αντίθετο από όλα αυτά».

Γερμανία: Ογδόντα χρόνων έγινε στις 18 Φεβρουαρίου η Γιόκο Όνο. Και το γιόρτασε στη Φρανκφούρτη εγκαινιάζοντας μια μεγάλη έκθεση με παλιά αλλά και καινούργια εικαστικά έργα της, με όλες τις κάμερες στραμμένες προς το μέρος της και ένα σωρό θαυμαστές να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά της.

Σίσσυ Παπαδάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50