search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:57
MENU CLOSE

Τσίπρας, Καμμένος: Να κληθεί για εξηγήσεις ο Προβόπουλος

22.03.2013 13:47
Τσίπρας, Καμμένος: Να κληθεί για εξηγήσεις ο Προβόπουλος - Media

Την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στη Βουλή ώστε να εξηγήσει τη στάση στο θέμα της Κύπρου, ζήτησαν από κοινού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
 

Την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στη Βουλή ώστε να εξηγήσει τη στάση στο θέμα της Κύπρου, ζήτησαν από κοινού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
 
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως «είναι αναγκαίο να υπάρξει μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση, ένα πλατύ μέτωπο συμπαράστασης στον κυπριακό λαό».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «Συμφωνήσαμε να υπάρξει αίτημα των βουλευτών μας από κοινού προκειμένου ο κ. Προβόπουλος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να έρθει στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό και για ποιο λόγο αρνήθηκε να συνδράμει η χώρα μας σε αυτήν τη βοήθεια που ζήτησε η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να μη βρεθεί αβοήθητη και με τη θηλιά στο λαιμό».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει υποκαταστήσει την κοινοβουλευτική λειτουργία μέσα από τις συσκέψεις των τριών αρχηγών των κομμάτων και πολλές φορές παραβιάζει και το ίδιο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», ενώ απέρριψε τηνξ πρόταση των ΑΝΕΛ για προταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το σκεπτικό πως την βασική ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
 
Όχι στις νέες απειλές Μέρκελ είπε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή την τελευταία δήλωσε της γερμανίδας καγκελαρίου ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή της, η οποία -απειλή- όπως είπε, φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνει και τον κ. Σαμαρά.

Κριτική από ΚΚΕ:

«Οι μάσκες έπεσαν», σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή τη συμφωνία των Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου για συνεργασία των κομμάτων τους στο θέμα της Κύπρου.

«Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δεν διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Υλοποιείται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση από τη ‘λαϊκή δεξιά’ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ‘νέο’ ΠΑΣΟΚ βήμα το βήμα διαμορφώνεται. Άραγε τι είδους διαπραγμάτευση λένε στον κυπριακό λαό να κάνει; Μήπως τύπου ‘σχεδίου Ανάν’, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Ή συνεργασία με τον ‘αντιιμπεριαλιστή’ Πούτιν;», προστίθεται στην ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:49