search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:46
MENU CLOSE

Σε ποιον θα λείψει ο Μπέκαμ;

17.05.2013 13:17
Σε ποιον θα λείψει ο Μπέκαμ; - Media

Σε άλλες εποχές η αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή – σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ – από την ενεργό δράση θα απασχολούσε τη επικαιρότητα όσο την απασχόλησε η αποχώρηση του Σπύρου Λιβαθηνού…

Σε άλλες εποχές η αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή – σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ – από την ενεργό δράση θα απασχολούσε τη επικαιρότητα όσο την απασχόλησε η αποχώρηση του Σπύρου Λιβαθηνού τον οποίο οι παλαιότεροι ασφαλώς θυμούνται  να τρέχει ασταμάτητα, σχεδόν το διπλάσιο απ΄ όσο οι υπόλοιποι.Εκείνη την εποχή (του Λιβαθηνού) ωστόσο οι ποδοσφαιριστές «τρεχαντήρια» δεν απολάμβαναν την ιδιαίτερη εκτίμηση του κοινού. Υπ αυτήν την έννοια, ο Ντ. Μπέκαμ ήταν τυχερός, καθώς του έλαχε να παίξει μπάλα σε μια εποχή που αποθέωνε τα φυσικά (του) προσόντα.
 
Το ποδοσφαιρικό χαρακτηριστικό του Μπέκαμ – ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας του – μπορεί να το δει κανείς παραστατικά αποτυπωμένο στους πίνακες των στατιστικών. Ο Ντέιβιντ, πράγματι, έτρεχε δυο με τρία χιλιόμετρα παραπάνω από τον αμέσως επόμενο συμπαίκτη ή αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από αυτό, είχε και ένα καλό  (πάνω από το μέσο όρο) δεξί πόδι. Και το κυριότερο, ο Μπέκαμ ήταν όμορφος!
Μια δεκαετία νωρίτερα ο Ντέιβιντ- με αυτά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά θα ήταν ένας παίκτης της σειράς, σε καμία περίπτωση σταρ. Την δεκαετία, ωστόσο που ξεκίνησε την καριέρα του, το ποδόσφαιρο επιταχύνει την μετατροπή του σε  εμπόρευμα και αναζητά κάθε τι που μπορεί να πουλήσει. Ο όμορφος αθλητής Μπέκαμ είναι ένα καλό προϊόν.
 
Σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να μηδενίσουμε την ιστορία του Μπέκαμ στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Υποστηρίζουμε όμως ότι  το μέρκετινγκ είναι αυτό που ευθύνεται για την  «αγιοποιημένη» εικόνα του Μπέκαμ και όχι το παιχνίδι του. Υπό αυτήν την έννοια η αποχώρησή του μπορεί να  δημιουργεί μια κάποια θλίψη σ όσους παρακολουθούν το life style. Δεν πρόκειται ωστόσο να δημιουργήσει καμία στέρηση – σαν αυτή που προκάλεσε η αποχώρηση του Ζιτάν ή του Ρονάλντο –  σ' όσους βλέπουν μπάλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04