search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:12
MENU CLOSE

(Κι άλλα) αναπάντητα ερωτήματα για τη λίστα Λαγκάρντ

22.05.2013 15:52
(Κι άλλα) αναπάντητα ερωτήματα για τη λίστα Λαγκάρντ - Media

Εντελώς απροσδόκητη και νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών ότι η λίστα διαβιβάστηκε επίσημα.

Εντελώς απροσδόκητη και νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών ότι η λίστα διαβιβάστηκε στο ελληνικό κράτος και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, επίσημα, με την άδεια του γαλλικού κράτους προκειμένου να γίνει φορολογικός έλεγχος και να καταλογιστούν ευθύνες και δεν έφτασε στη χώρα μας στη ζούλα, όπως ήθελαν να μας πείσουν σε συνεχείς δηλώσεις τους οι τρεις πρωταγωνιστές-χειριστές της λίστας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Διώτης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Προκαταρκτικής Επιτροπής της βουλής η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ μεταβιβάστηκε με υπηρεσιακό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στην ελληνική πρεσβεία και στον πρέσβη κύριο Χαλαστάνη.

Η αποκάλυψη προκάλεσε «σεισμό» αφού διέλυσε την βασική επιχειρηματολογία των υπεύθυνων χειριστών ότι έπρεπε να κάνουν μυστική, παρασκηνιακή, και λελογισμένη χρήση της λίστα επειδή αυτή αποτελούσε προϊόν υποκλοπής και δόθηκε «ατύπως» στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φρόντισε πριν λίγες ώρες να αποστασιοποιηθεί πλήρως από την υπόθεση επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την διαρροή από την Ιπποκράτους ο τότε υπουργός Οικονομικών κύριος Βενιζέλος ουδέποτε πληροφορήθηκε ότι υπήρξε επίσημη παράδοση των στοιχείων στην Ελλάδα και πίστεψε τη διαβεβαίωση του κυρίου Διώτη ότι είναι προϊόν υποκλοπής.

Το ερώτημα γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν έψαξε λίγο παραπάνω το θέμα κάνοντας μια απλή ερώτηση στο Γάλλο ομόλογό του ή στην κυρία Λαγκάρντ που κατ’ επανάληψη συνάντηση κατά την περίοδο της υπουργίας του στις συνεδριάσεις του Eurogroup παραμένει αναπάντητο.

Όπως αναπάντητα παραμένει και το βασικό και βασανιστικό ερώτημα γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου ρίσκαρε να «ενταφιάσεις»  την λίστα Λαγκάρντ την στιγμή που η ιστορία της λίστας Φαλτσιανί είχε γίνει πανευρωπαϊκό θέμα και τη στιγμή που ακόμα και Έλληνες βουλευτές και συνάδελφοί του από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Δ. Καρύδης, είχαν καταθέσει ερωτήσεις για την τύχη της και για το εάν η ελληνική κυβέρνηση την απέκτησε και προτίθεται να την χρησιμοποιήσει.

Πολλοί από την επιτροπή εκτιμούν ότι όσο η έρευνα συνεχίζεται τόσο θα πυκνώνουν και οι εκπλήξεις…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:07