search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:59
MENU CLOSE

Στην αντεπίθεση η ΝΔ – Κάνει λόγο για καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους

14.06.2013 06:20
Στην αντεπίθεση η ΝΔ – Κάνει λόγο για καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους - Media

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ μετά την απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ μετά την απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
 
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για «καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους» που βρίσκονται σε πανικό.
 
«Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο "μαγαζί" τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 
Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους "φιμωμένους" από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
 
Κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ, την Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο θέμα της ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι «υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης».
 
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», μίλησε για ξέσπασμα της «υποκρισίας ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ» και για «συντεχνία που έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια».

ΚΚΕ: Κατάπτυστη η ανακοίνωση κατά των δημοσιογράφων
 
Ως «κατάπτυστη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη σημερινή ανακοίνωση της Ν.Δ. κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσιογράφων,  με την οποία το κυβερνών κόμμα προαναγγέλλει διώξεις «σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμα τους στη δουλειά».
 
Όσο για τους διάφορους «εκλεκτούς», που έχουν παρελάσει δεκαετίες τώρα από την ΕΡΤ, το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει πως  η Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα θα πρέπει να τους αναζητήσουν στο εσωτερικό τους.
 
«Τη φίμωση στην ενημέρωση, που επικαλείται η ΝΔ,  δεν επιβάλλουν οι αγώνες των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού, «την επιβάλλει η ίδια η κυβέρνηση, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το κράτος και οι μηχανισμοί τους, που κόβουν ακόμη και το σήμα σταθμών, όπως ο 902, απειλούν με κυρώσεις από το ΕΣΡ και κάνουν πλάτες στις επιδιώξεις και τους εκβιασμούς των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ».

Σε αναμονή της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

Όλα αυτά τη στιγμή που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι διαφωνούν με το λουκέτο στην ΕΡΤ.
 
Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή.
 
Ο κ. Βενιζέλος από την Βουλή χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «του κάναμε την τιμή» να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, αλλά στην κυβέρνηση δεν χωράνε τσαμπουκάδες.
 
Και ο Φώτης Κουβέλης σε τοποθετήσεις του αναφέρει πως όποιο σχέδιο και να περάσει, θα γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή και με κατάργηση της Πράξης Νομικού Περιεχομένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04