search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:56
MENU CLOSE

«Υπάρχουν και οι ένοπλες δυνάμεις», προειδοποιεί η τουρκική κυβέρνηση

17.06.2013 12:29
«Υπάρχουν και οι ένοπλες δυνάμεις», προειδοποιεί η τουρκική κυβέρνηση - Media

Στην προειδοποίηση κλιμάκωσης της αντιμετώπισης των διαδηλωτών προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην προειδοποίηση κλιμάκωσης της αντιμετώπισης των διαδηλωτών προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Ο Μπουλέντ Αρίτς διαμήνυσε στους διαδηλωτές ότι δεν θα υπάρχει ανοχή στις διαδηλώσεις που αντίκεινται στο νόμο. «Υπάρχει η Αστυνομία. Αν δεν αρκεί υπάρχουν οι ένοπλες δυνάμεις» είπε ο Αρίτς.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε «παράνομη» τη γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 
Η απόφαση για απεργία ελήφθη ύστερα από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.
 
Πάντως, και σήμερα νωρίς το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.
 
Σύμφωνα με τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σκοτώθηκαν πέντε άτομα και περίπου 5000 τραυματίστηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:55