search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:27
MENU CLOSE

Πολύδωρας: «Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

02.07.2013 16:57
Πολύδωρας: «Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»  - Media

«Δεν έχω φόβο, παρά μόνο φόβο Θεού», είπε ο Βύρων Πολύδωρας σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διαγραφής του από την Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχω φόβο, παρά μόνο φόβο Θεού», είπε ο Βύρων Πολύδωρας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του από την Νέα Δημοκρατία. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω. Το ενδεχόμενο αυτό κρίνω ότι με ελευθερώνει», πρόσθεσε στον απόηχο των πληροφοριών πως βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία.
 
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.

Στην παρατήρηση ότι ο ίδιος κινείται «εκτός κομματικής γραμμής», απάντησε: «Έχω υπάρξει με επτά αρχηγούς. Δεν ήμουν άνθρωπος κασέτα με κανέναν από αυτούς. Δεν έχω δει κανένα όνειρο να είμαι το γραμμόφωνο κανενός αρχηγού. Έχω ελεύθερη έκφραση και αναλυτική σκέψη».
 
Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής νεοναζί, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή είχε μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ για «νεοναζί που καπηλεύονται τα σύμβολα του έθνους», ο Β. Πολύδωρας είπε: «Δεν ξέρω. Τα μέλη της είναι βέβαιο ότι δεν είναι. Μπορεί να είναι κάποιος πυρήνας».

«Μην σας πω 50 ονόματα φίλων μου που ψήφισαν ΧΑ και είναι κανονικοί άνθρωποι. Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία. Αν έχουν το κουράγιο στη ΝΔ, να πουν ότι αποκλείονται στο μέλλον όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εγώ την πάλεψα την ακροδεξιά την περίοδο 77-81. Εγώ διαλέγομαι με τον κόσμο που ψήφισε Χρυσή Αυγή, σας πειράζει αυτό;»
 
Δεν έχει ακούσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να «ομολογούν με παρρησία ότι είναι λάτρεις του Χίτλερ και νεοναζί», πρόσθεσε.
 
Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από το κόμμα του, σημείωσε πως «Εάν έχουν το κουράγιο ας πουν ότι αποκλείονται όλοι οι μολυσμένοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή».
 
Ο Βύρων Πολύδωρας επανέλαβε ότι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη ποτέ «συνεργασία» όταν αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι απειλή για την δημοκρατία».

Τα βίντεο είναι από το Real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50