search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 18:01
MENU CLOSE

Παρηγοριά στην «αγκαλιά» του Κώστα

01.08.2013 21:00
oldphotoskaramanlis1375367745.jpg

Παρηγοριά στην… «πολιτική αγκαλιά» του πρώην πρωθυπουργού και πρώην αρχηγού της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, αναζητούν δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. μετά τη διαπίστωση ότι πλέον ο ρόλος τους στη Βουλή εξαντλείται μόνο στην υπερψήφιση νέων μέτρων.

Παρηγοριά στην… «πολιτική αγκαλιά» του πρώην πρωθυπουργού και πρώην αρχηγού της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, αναζητούν δεκάδες βουλευτές της Ν.Δ. μετά τη διαπίστωση ότι πλέον ο ρόλος τους στη Βουλή εξαντλείται μόνο στην υπερψήφιση νέων μέτρων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έχει να συνεδριάσει εδώ και παρά πολύ καιρό. Κανείς δεν ενημερώνει τους βουλευτές, κανείς δεν συζητά μαζί τους, κανείς δεν ζητάει την άποψή τους. Μόνο όταν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή νέα επώδυνα μέτρα μέσω διαρροών, οι βουλευτές δέχονται απειλές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα επόμενα ψηφοδέλτια. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. βρίσκεται υπό διάλυση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα και η διαπίστωση πολλών βουλευτών του κόμματος του Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι πλέον αναζητούν τρόπο για να αντιδράσουν. Το «αντάρτικο» που έκαναν χωρίς (ή με)  αιτία  πριν από λίγες μέρες ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου – όταν ψήφισαν παρών στην τροπολογία για την ένταξη στην κινητικότητα όσων κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους – είχε έναν συμβολικό χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα εμπεριείχε και ένα μήνυμα. «Ως εδώ», λένε βουλευτές της Ν.Δ. «Δεν γίνεται να αντιμετωπιζόμαστε σαν άβουλα πιόνια που ξέρουν μόνο να λένε ναι ή όχι.

Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες ερωτήσεις από τους πολίτες πότε θα φτάσουμε στον πάτο του πηγαδιού και δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε. Πολλοί από τους ανθρώπους που σήμερα χάνουν τη δουλειά τους είναι γνωστοί μας, είναι αδέλφια μας, είναι φίλοι μας. Και όταν μας ρωτούν γιατί, δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε».
Αναζητώντας λοιπόν μια λύση, πολλοί από αυτούς περνούν την πόρτα του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού ελπίζοντας σε κάποιες απαντήσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής αρκείται μόνο στο να τους ακούει, κουνάει πού και πού το κεφάλι του, αλλά προπάντως αποφεύγει να τοποθετηθεί στα άγχη και τις αγωνίες των βουλευτών. Επ’ ουδενί δεν θα ήθελε αυτή την κρίσιμη στιγμή να «χρεωθεί» ότι υποσκάπτει τον πρωθυπουργό.

Τον στηρίζει

Ακόμα και στην επίσκεψη που του έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρότρυνση της αδελφής του, Ντόρας, οι διαρροές που έγιναν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν ότι στηρίζει τον Κυριάκο στο δύσκολο έργο του,αν και καταλαβαίνει τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές δεν βρίσκουν πάντως τα λόγια παρηγοριάς που αναζητούν από το στόμα του πρώην αρχηγού της Ν.Δ., αφού ο τελευταίος και τώρα ακολουθεί τον «δρόμο της σιωπής», όπως κάνει όλο τον τελευταίο χρόνο.

Αντίθετα, πόλος έλξης φαίνεται να γίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συχνά-πυκνά κάνει δηλώσεις που τη διαφοροποιούν από την πρακτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα απ’ όσα έχει κληθεί να εφαρμόσει ο αδελφός της. Και αυτή, πάντως, είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επαφές της αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι, λόγω παρελθόντος, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των συνεργατών του Αντ. Σαμαρά.

Έτσι, ενώ συναντιέται με βουλευτές, συνομιλεί μαζί τους, τους ακούει και τους συμπαραστέκεται, αλλά δεν τοποθετείται στους συνομιλητές της για τις σωστές κινήσεις ή τα λάθη της κυβέρνησης.  Έχει επιλέξει τον δρόμο του «μοναχικού λύκου» και αυτόν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μέχρι τέλους. Όταν κρίνει αυτή ότι πρέπει να μιλήσει, θα το κάνει έχοντας πάντα κατά νου να μη δημιουργήσει πρόβλημα στον αδελφό της Κυριάκο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 17:55