search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:23
MENU CLOSE

Το ΝΑΤΟ απέχει αλλά προτείνει επίθεση στη Συρία!

02.09.2013 14:06
Το ΝΑΤΟ απέχει αλλά προτείνει επίθεση στη Συρία! - Media

Υπέρ της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. Μια επέμβαση θα μπορούσε να έχει κακές συνέπειες, λέει ο Γκορμπατσόφ. Δεν θα συγκληθεί και πάλι η βρετανική Βουλή.

Υπέρ της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία τάχθηκε ανοικτά σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, πιέζοντας τη διεθνή κοινότητα να στείλει μία «αυστηρή απάντηση» στο καθεστώς του Άσαντ.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο γ.γ. της Συμμαχίας υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί μια αυστηρή απάντηση από τη διεθνή κοινότητα , με το επιχείρημα ότι «δεν μπορούν να αγνοηθούν αυτές οι φοβερές πράξεις, που στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών».
 
«Νομίζω πως υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον» πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως «αν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε θα στείλουμε ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο».
 
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε πεπεισμένος πως η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού.

Γκορμπατσόφ: Μια επέμβαση θα μπορούσε να έχει κακές συνέπειες
 
Η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα μπορούσε να έχει πολύ κακές συνέπειες, προειδοποίησε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να λάβει υπόψη του τη γνώμη των λαών και να λειτουργήσει δημοκρατικά.

 
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αληθινός δημοκράτης, αλλά δυσκολεύεται να ενεργήσει ως δημοκράτης», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ κατά την έναρξη στη Γενεύη της διάσκεψης με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυση της οικολογικής οργάνωσής του, της Green Cross (Πράσινος Σταυρός).
 
«Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν για μένα. Τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίνεται ότι δεν είναι αρκετά αποφασιστικός. Καλά, αν δεν είναι επαρκώς αποφασισμένος να εξαπολύσει βόμβες, αυτό είναι ένα καλό είδος αναποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ, σχολιάζοντας πως αν ο Ομπάμα αποφασίσει να ανοίξει πυρ χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των λαών, συμπεριλαμβανομένων και του αμερικανικού, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ κακές. Τέλος ο Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε πως είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος κάτι θετικό για τη Συρία.

Δεν θα συγκληθεί και πάλι η βρετανική Βουλή για τη Συρία:
 
Η βρετανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συγκαλέσει για δεύτερη φορά το κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, μετά την άρνηση των βουλευτών να εγκρίνουν τη συμμετοχή της χώρας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του συριακού καθεστώτος, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
 
«Το κοινοβούλιο εκφράστηκε και για αυτό η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να επαναφέρει το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας στις πιεστικές εκκλήσεις πολλών βουλευτών που ήθελαν να ξανασυζητηθεί η υπόθεση της Συρίας.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ από την πλευρά του είπε ότι δεν βλέπει πώς θα μπορούσε να τεθεί για δεύτερη φορά "το ίδιο ερώτημα για το ίδιο θέμα" στη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Την περασμένη Πέμπτη, το κοινοβούλιο με ψήφους 285 κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε τη συμμετοχή του Λονδίνου σε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας, η οποία κατηγορείται από τη Δύση ότι έκανε χρήση χημικών όπλων. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κοινοβουλίου.
 
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM Research που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα πάνω από 7 στους 10 Βρετανούς (ποσοστό 71%) εγκρίνουν την απόφαση των βουλευτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:17