search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Δεύτερης κατηγορίας παιδεία πουλάνε τώρα

11.09.2013 05:33
Δεύτερης κατηγορίας παιδεία πουλάνε τώρα - Media

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ…

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ… Όσο για την κυβέρνηση; Αυτή έχει ετοιμάσει το σλόγκαν της: «Ο συνδικαλισμός κλείνει τα σχολεία», το οποίο από σήμερα θα το πετάνε στα μούτρα μας οι διαμορφωτές «άποψης» της κοινής γνώμης!!!

Είναι αυτοί οι ίδιοι που καταργούν με μια μονοκονδυλιά 50 ειδικότητες των τεχνικών και επαγγελματικών λυκείων και απολύουν 2000 εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων, με το πρόσχημα ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα που παρείχαν τα ΕΠΑΛ συγκρούονταν με αυτά των αντίστοιχων ΙΕΚ.

Έτσι τώρα 20.000 περίπου, από τους 93.000 μαθητές των τεχνικών και επαγγελματικών λυκείων, έχουν τρεις επιλογές: να ξαναρχίσουν από την αρχή κάποια από τις εναπομείνασες ειδικότητες, να πληρώσουν πανάκριβα δίδακτρα σε σχετικές ιδιωτικές σχολές ή να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση με ένα απολυτήριο Γυμνασίου, που τους καθιστά φτηνό ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό. Γιατί οι 2.000 εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν πριν ψηφιστεί ο νόμος που προβλέπει την απόλυσή τους, ήταν οι καθηγητές εργαστηρίων των εν λόγω ειδικοτήτων.

Και έχεις και την… ευρωπαία την Ρεπούση να λέει ότι τα αρχαία ελληνικά χρειάζεται να είναι υποχρεωτικά μόνο για τα παιδιά που θα ακολουθήσουν κλασικές σπουδές στο πανεπιστήμιο. «Για όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα έπρεπε να είναι προαιρετικά».

Με κάτι τέτοιου είδους  τσιτάτα έγινε γνωστή ως αντιπαθητική η κυρία αυτή!!! Της θυμίζουμε όμως ότι όλη η σοφία της γνώσης και του πολιτισμού μας κρύβεται μέσα σε αυτά τα αρχαία κείμενα τα οποία παρεμπιπτόντως διδάσκονται μέχρι και σήμερα σε πολλά και πολύ καλά σχολεία διεθνώς!!! Αλλά είπαμε τα ελληνόπουλα πρέπει να γίνουν και αυτά μαθητές στην Ενωμένη Ευρώπη δεύτερης κατηγορίας!!!   

Για το λόγο αυτό και πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο των καθηγητών. Είναι πρώτα απ' όλα αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας, δηλαδή αγώνας όλων μας. Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι γονείς και αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Αυτό ακριβώς είναι που ελπίζει και η κυβέρνηση ότι θα συμβεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:32