search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:41
MENU CLOSE

Πάει για τέταρτη θητεία ο Πούτιν;

19.09.2013 16:56
Η Κριμαία κλειδί για την \"ρωσική ΕΕ\" - Media

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τέταρτη φορά το 2018 άφησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τέταρτη φορά το 2018 άφησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν με δηλώσεις του την Πέμπτη.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Ρωσία με ειδικούς και δημοσιογράφους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πούτιν είπε «Δεν το αποκλείω»
 
Εάν ο Ρώσος πρόεδρος καταφέρει να εκλεγεί και εξαντλήσει και την τέταρτή του θητεία, θα πρόκειται τον μακροβιότερο ηγέτη της σύγχρονης Ρωσίας.
 
Ο Πούτιν, ο οποίος θήτευσε πρόεδρος για δύο συναπτές τετραετίες μεταξύ 2000 και 2008, διορίστηκε πρωθυπουργός το 2008, καθώς δε μπορούσε να ξεπεράσει τις δύο συνεχόμενες θητείες λόγω συνταγματικού κωλύματος.
 
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, και επί της προεδρίας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πολλοί πιστεύουν ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονταν από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
 
Ο κ. Μεντβέντεφ εισήγαγε νόμο με τον οποίο η προεδρική θητεία επεκτείνεται στα έξι χρόνια και ο κ. Πούτιν επανεξελέγη, για τρίτη φορά, το 2012, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον του στη Μόσχα.
  
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:39