search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:50
MENU CLOSE

Η Δεξιά ξαναγυρνά στο σκοτεινό παρελθόν της

20.10.2013 21:00
oldphotos333331382116653.jpg

Φουντώνουν επικίνδυνα οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ για τη θεωρία των δύο άκρων.

Η αποστροφή Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Ουάσιγκτον ότι μετά τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου κάνοντάς τη να αξιολογήσει ως ιδιαιτέρως σοβαρές ενδείξεις που είχε μέχρι σήμερα ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών και βουλευτών του κόμματος αλλά και πρόσφατες πληροφορίες για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας σε βάρος βουλευτών του κόμματος με στόχο να επιβεβαιωθεί η «θεωρία των δύο άκρων».

Καταρχάς, την Κουμουνδούρου ανησύχησαν μια σειρά από δηλώσεις οι οποίες – εν μέσω επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή της βίας με κοινωνική προέλευση – όχι μόνο έμειναν στο απυρόβλητο από τα μίντια, αλλά προβλήθηκαν δεόντως ενισχύοντας τη ρητορική περί της «αριστερής βίας» και της εξίσωσής της με αυτήν της Χρυσής Αυγής.

Τέτοιες ήταν:

• Η δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου».

• Η δήλωση – προειδοποίηση Βορίδη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική βία «και της Χ.Α. και της Άκρας Αριστεράς».

• Οι τοποθετήσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Φαήλου Κρανιδιώτη, με κορυφαία την απειλή ότι έρχονται «βραχιόλια».

Τα παραπάνω, που συνεκτιμήθηκαν από την Κουμουνδούρου με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται από την κυβερνητική στρατηγική της έντασης με την καθημερινή προπαγάνδιση της θεωρίας των δύο άκρων και τα διχαστικά κηρύγματα, τη στοχοποίηση του κινήματος των Σκουριών ως τρομοκρατικής οργάνωσης και την προσπάθεια δημιουργίας νομικού προηγούμενου με στόχο τη γενίκευσή του για τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων και τις υπόνοιες ή ενδείξεις παρακολούθησης κινητών του κόμματος.

Σ’ αυτά προστίθενται πληροφορίες που κατά την εκτίμηση της Κουμουνδούρου μαρτυρούν και κάποιου είδους επιχειρησιακό σχεδιασμό πίσω από τις τοποθετήσεις πολιτικού και προπαγανδιστικού χαρακτήρα:

• Πληροφορίες όπως ότι υπάρχουν τέσσερα – πέντε βαλιτσάκια της ΕΥΠ σε χέρια ιδιωτών που διενεργούν παρακολουθήσεις άγνωστο για λογαριασμό ποιων κέντρων (τις οποίες επικαλούνται και δημόσια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ).

• Η καταγγελία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι εδώ και καιρό παρακολουθείται το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «δεθεί» με τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

• Οι διαρροές υλικού των παρακολουθήσεων μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προκάλεσαν την ερώτηση Σπηλιωτόπουλου για τον ρόλο της ΕΥΠ και το κατά πόσο η χρήση των κοριών κινείται εντός νομιμότητας.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στο δημοσίευμα της Αυγής της περασμένης Πέμπτης (10.10.2013) με τίτλο «Στήνουν προβοκάτσια», με το οποίο η εν λόγω εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προλάβει και να φρενάρει εξελίξεις, δηλαδή τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ (με «στημένα» στοιχεία) με συγκεκριμένες ενέργειες που προηγουμένως έχουν τσουβαλιαστεί με κοινωνικούς αγώνες κι έχουν συλλήβδην στοχοποιηθεί ως «ανομία», «ακροαριστερή βία» ή και «τρομοκρατία».

Τις επόμενες μέρες, ακολούθησαν διαρροές στον Τύπο που δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί ύπαρξης σχεδιασμού με απώτερο στόχο να εμφανιστεί ανάμειξη του ΣΥΡΙΖΑ με σκοτεινές υποθέσεις και να στοχοποιηθεί ως άκρο μέχρι και να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία:

Σε κείμενό του στο Protagon.gr ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει ευρήματα από “σάρωση” που έγινε στην περιοχή των Εξαρχείων για την εύρεση τηλεφωνικών στιγμάτων, έπειτα από την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος, «κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν τις τελευταίες ώρες ότι ένα στέλεχος της Αριστεράς ήταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης στην οικία Κεδίκογλου. Ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός, σύμφωνα πάντα με τους “κυβερνητικούς”, έχει εντοπιστεί και στις Σκουριές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

Το «Πρώτο Θέμα» με το πρωτοσέλιδο θέμα του υπό τον τίτλο «Ποιος κοριός τσίμπησε τον Τσίπρα» αναφέρεται σε πέντε υποθέσεις «αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης» που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην υπόθεση εμπρησμού στις Σκουριές που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη εμπλέκεται το όνομα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη και άλλων στελεχών του κόμματος εξαιτίας τηλεφωνικών συνομιλιών τους με «εμπλεκόμενους» στην υπόθεση. Επίσης το δημοσίευμα επικαλείται τη «φημολογία» ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στον εμπρησμό της Marfin τον Μάιο του 2010 και ανήκουν σε «τότε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και πληροφορίες σχετικά με κομματικό στέλεχος από το Αιγαίο το οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ «έπιασαν» να σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ανάλογες πληροφορίες θέλουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να σχετίζεται με οργάνωση που ασκεί φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στη Βόρεια Ελλάδα. Τέλος, το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» παραθέτει μία ακόμη πολύ… πειστική ιστορία που, όπως λέει, «κυκλοφορεί στο παρασκήνιο», ότι δηλαδή το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υπήρξε αποστολή 55.000 μηνυμάτων από στελέχη συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ προς ανάλογο αριθμό νεολαίων (!) με στόχο, όπως υπονοείται, την υποκίνηση «βίαιης εξέγερσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο την αξιοπιστία της εφημερίδας και αφήνοντας αιχμές για την προέλευση των πηγών της και τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος κάλεσε τoν πρωθυπουργό να τοποθετηθεί… και γι’ αυτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50