search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:14
MENU CLOSE

Νέες απεργίες σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

26.11.2013 14:50
Νέες 24ωρες απεργίες στο ΕΚΠΑ – πρόταση μομφής κατά του προεδρείου του Συλλόγου (Video) - Media

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών – συνεχίζεται η απεργία και στο ΕΜΠ

 
Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Παράλληλα, την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υπουργού Παιδείας για να συζητήσουν για τη διαθεσιμότητα.
 
«Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον υπουργό και το γενικό γραμματέα για ουσιαστικό διάλογο και όχι προσχηματικό», δήλωσε στο «Π», η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Μιχοπούλου.
 
«Θέλουμε διαβεβαιώσεις για τις προτάσεις του και για αυτά που είπε στον κ. Πελεγρίνη στη συνάντησή τους το Σάββατο. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως οι δεσμεύσεις του θα γίνουν πράξη», πρόσθεσε.
 
Να σημειωθεί πως η αυριανή συνάντηση με τον υπουργό θα είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων, καθώς αν βρεθεί λύση και οι διοικητικοί λάβουν τις διαβεβαιώσεις που επιθυμούν, τότε πιθανολογείται πως θα σταματήσουν την απεργία. Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση στο Καποδιστριακό. 
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Π», στα αιτήματα των διοικητικών συμπεριλαμβάνεται η αποσαφήνιση της πρότασης των πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου. Την Πέμπτη, πάντως, στη νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία με κάλπη από τους διοικητικούς για το εάν θα ανοίξει το Πανεπιστήμιο την Παρασκευή. 

Την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων για την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Καταλήψεις από τους φοιτητικούς συλλόγους
  
Σε καταλήψεις προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Φιλοσοφικής σχολής, του Βιολογικού και του Φυσικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Πιο συγκεκριμένα, η Φιλοσοφική βρίσκεται από την Πέμπτη σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Κατάληψη αποφάσισε και η γενική συνέλευση του Βιολογικού με στόχο να στηρίξει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ ίδια στάση τήρησε και το Φυσικό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:09