search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:14
MENU CLOSE

Εισαγγελική έρευνα για τον «ξενώνα» του Λιάπη

08.01.2014 13:53
Εισαγγελική έρευνα για τον «ξενώνα» του Λιάπη - Media

Προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξακριβωθεί για το πότε η οικογένεια Λιάπη και υπό ποιους όρους έλαβε τα κοινοτικά κονδύλια για τον ''ξενώνα'' στην Ευρυτανία, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

 
Προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξακριβωθεί για το πότε η οικογένεια Λιάπη και υπό ποιους όρους έλαβε τα κοινοτικά κονδύλια για τον ''ξενώνα'' στην Ευρυτανία, παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.
 
Αρμόδιος για την διεξαγωγή της έρευνας είναι ο εισαγγελέα Ευρυτανίας.
 
Σημειώνεται ότι αδικήματα τα οποία πιθανόν να έχουν τελεστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως απάτη ή απάτη σε βάρος ευρωπαϊκών κοινοτήτων είναι αδικήματα τα οποία παραγράφονται μετά την παρέλευση 15ετίας σε περίπτωση που δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.
 
Έρευνες σε όλη τη χώρα για διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων
 
Την ίδια ώρα, με αφορμή τη διάσταση που έλαβε η υπόθεση του «ξενώνα» Λιάπη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, παραγγελία «να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».
 
 
Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία:
 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 
ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Προς
Τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας

Με αφορμή την επίκαιρη ειδησεογραφία στην οποία μετ΄επιτάσεως γίνεται αναφορά σε άτομα που με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους προερχόμενους από τον Εθνικό Προϋπολογισμό ή τον γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν είτε να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ.), χωρίς εν τέλει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των πόρων και των επιδοτήσεων αυτών, παρακαλούμε να παραγγείλετε στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειάς σας να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τελέσεως ή μη εγκλημάτων απάτης (άρθρο 386 ΠΚ) ή απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (άρθρο τέταρτο του Ν. 2803/2000), σε περίπτωση δε που προκύψουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων, να ασκήσουν τις δέουσες ποινικές διώξεις και να μας ενημερώσετε εν καιρώ περί του αποτελέσματος των ερευνών αυτών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 06:50