22/03/2019 05:11:40

Οι «Πέρσες» του ΚΘΒΕ

Οι «Πέρσες» του ΚΘΒΕ - Media

• Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο Εθνικό Θέατρο και τις καλοκαιρινές παραγωγές που προγραμματίζει. Ήρθε η σειρά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιάσει στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου (και σε περιοδεία) τους «Πέρσες», το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, το οποίο θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη, ενώ συζητήσεις γίνονται για τους ηθοποιούς που θα αποτελέσουν τον θίασο. Από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του Γιάννη Φέρτη και του Λάζαρου Γεωργακόπουλου. Η δεύτερη παραγωγή του ΚΘΒΕ θα είναι το μιούζικαλ του Στίβεν Σουόρτς «Godspell» (από το βιβλίο του Τζον Μάικλ Τέμπελακ), που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη και σε μίνι περιοδεία.

• Στο μεταξύ, όμως, και μέχρι να φτάσουμε στο καλοκαίρι τα χειμερινά θέατρα βασιλεύουν. Παραστάσεις παίρνουν παρατάσεις – όπως το έργο «Μπάρτλεμπυ, ο Γραφιάς» της Σοφίας Φιλιππίδου στο Από μηχανής, η «Καμίλ Κλοντέλ-Mudness» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά (δεύτερη παράταση) στο Αγγέλων Βήμα, στο ίδιο θέατρο και το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η «Γέρμα» του Λόρκα στο Θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, αλλά και η «Rebeeeca» στο Θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη, που παίρνει παράταση και για το διάστημα 8 Φεβρουαρίου - 16 Μαρτίου, ενώ επανέρχεται με νέο κύκλο παραστάσεων το «Από τι ζουν οι άνθρωποι» στο Θέατρον μέχρι τις 2 Μαρτίου. Επίσης από 12.2 και για εννέα παραστάσεις ανεβαίνει ξανά η «Ιλιάδα» διά χειρός Λιβαθηνού στο Θέατρο Χώρα.

• Ουφ! Και πόσες σας έχω ακόμα... Γεμάτη θέατρο η χρονιά, παράπονο δεν έχουμε...

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.