search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Οι «Πέρσες» του ΚΘΒΕ

10.02.2014 22:00
Οι «Πέρσες» του ΚΘΒΕ - Media

Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο Εθνικό Θέατρο και τις καλοκαιρινές παραγωγές που προγραμματίζει. Ήρθε η σειρά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,

• Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στο Εθνικό Θέατρο και τις καλοκαιρινές παραγωγές που προγραμματίζει. Ήρθε η σειρά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιάσει στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου (και σε περιοδεία) τους «Πέρσες», το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, το οποίο θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη, ενώ συζητήσεις γίνονται για τους ηθοποιούς που θα αποτελέσουν τον θίασο. Από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του Γιάννη Φέρτη και του Λάζαρου Γεωργακόπουλου. Η δεύτερη παραγωγή του ΚΘΒΕ θα είναι το μιούζικαλ του Στίβεν Σουόρτς «Godspell» (από το βιβλίο του Τζον Μάικλ Τέμπελακ), που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη και σε μίνι περιοδεία.

• Στο μεταξύ, όμως, και μέχρι να φτάσουμε στο καλοκαίρι τα χειμερινά θέατρα βασιλεύουν. Παραστάσεις παίρνουν παρατάσεις – όπως το έργο «Μπάρτλεμπυ, ο Γραφιάς» της Σοφίας Φιλιππίδου στο Από μηχανής, η «Καμίλ Κλοντέλ-Mudness» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά (δεύτερη παράταση) στο Αγγέλων Βήμα, στο ίδιο θέατρο και το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η «Γέρμα» του Λόρκα στο Θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, αλλά και η «Rebeeeca» στο Θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη, που παίρνει παράταση και για το διάστημα 8 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου, ενώ επανέρχεται με νέο κύκλο παραστάσεων το «Από τι ζουν οι άνθρωποι» στο Θέατρον μέχρι τις 2 Μαρτίου. Επίσης από 12.2 και για εννέα παραστάσεις ανεβαίνει ξανά η «Ιλιάδα» διά χειρός Λιβαθηνού στο Θέατρο Χώρα.

• Ουφ! Και πόσες σας έχω ακόμα… Γεμάτη θέατρο η χρονιά, παράπονο δεν έχουμε…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:08