search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:23
MENU CLOSE

Δραγασάκης μόνος ψάχνει…υπουργούς

17.02.2014 17:50
Βουλή: Ως το τέλος του έτους η υποβολή της έκθεσης για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Media

Άφησαν τη Βουλή και πήγαν για… πουρνάρια οι υπουργοί! Ούτε μια από τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα να συζητηθούν, δεν συζητήθηκαν τελικά στη Βουλή, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί…απουσίαζαν.

Άφησαν τη Βουλή και πήγαν για… πουρνάρια οι υπουργοί! Ούτε μια από τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα να συζητηθούν, δεν συζητήθηκαν τελικά στη Βουλή, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί…απουσίαζαν.
 
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιάννη Δραγασάκη:

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;»

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

Κλείνοντας  τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπουργοί δεν είναι παρόντες. Μάλιστα στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκεια του, λέγοντας: "Είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ξέρουν τι σημαίνει αυτό". 

Πάντως σύμφωνα με κύκλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, και οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν ήταν «Απολύτως δικαιολογημένοι, καθώς ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».
 
Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13