search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Ένας χρόνος χωρίς τον Τσάβες

05.03.2014 07:27
Ένας χρόνος χωρίς τον Τσάβες - Media

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τον θάνατο του ηγέτη της βολιβαριανής επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, με τη Βενεζουέλα να τον τιμά με στρατιωτικές παρελάσεις και τελετές μνήμης.

 
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τον θάνατο του ηγέτη της βολιβαριανής επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, με τη Βενεζουέλα να τον τιμά με στρατιωτικές παρελάσεις και τελετές μνήμης.
 
Οι εκδηλώσεις όμως για τον μεγάλο ηγέτη της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθούν υπό τη σκιά της κρίσης που ξέσπασε στη χώρα όταν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διοργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
 
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει χαρακτηρίσει επίσης τους διαδηλωτές ως «φασίστες» που θέλουν να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα, ωστόσο με βάσει το Σύνταγμα ο Μαδούρο δεν μπορεί να ανατραπεί πριν από το 2016, προτού συμπληρώσει το πρώτο μισό της θητείας του, ενώ οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2015 και θα είναι βουλευτικές.
 
Οι τσαβίστας έχουν επιβιώσει επί Τσάβες από ανάλογες αντικυβερνητικές προκλήσεις την περίοδο 2002-2004 (πραξικόπημα, γενικές απεργίες κ.ά.). Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, ο 51χρονος Μαδούρο ηγείται ενός ανομοιόμορφου κυβερνητικού συνασπισμού (περιλαμβάνει από αριστερούς έως και εθνικιστές) σε μια περίοδο κατά την οποία η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό 56,2%, την εγκληματικότητα, την χαμηλή πετρελαϊκή παραγωγή καθώς και με σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04