19/11/2019 19:00:04

Πόση ζάχαρη πρέπει να τρώμε καθημερινά;

Πόση ζάχαρη πρέπει να τρώμε καθημερινά; - Media

Σε νέες οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με αφορμή την υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης, αναφέρει πως η μείωση της ζάχαρης σε λιγότερο από το 5% των ημερήσιων θερμίδων παρέχει «πρόσθετα οφέλη», ενώ προσθέτει ότι αυτή είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται σε ημερήσια βάση.
 
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε έξι κοφτά κουταλάκια του καφέ ζάχαρη, αλλά φυσικά δεν συμπεριλαμβάνει μόνον όση εμείς προσθέτουμε στη διατροφή μας, αλλά και εκείνη που… κρύβεται σε κάθε λογής τρόφιμα και αναψυκτικά του εμπορίου.
 
Ο Οργανισμός διευκρινίζει επίσης ότι ένα κουτάκι των 330 ml κανονικού αναψυκτικού περιέχει επτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ 250 ml φρουτοποτού ή χυμού με ζάχαρη μπορεί να ξεπεράσει τα έξι, ενώ προειδοποιεί ότι τρώμε πάρα πολλή «κρυφή» ζάχαρη όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα, για αυτό και θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων αυτών.
 
Η υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες, με την αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα και την εμφάνιση διαβήτη και τερηδόνας.

(Αναδημοσίευση από το www.in2life.gr)


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.