search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Σπανάκι σοτέ με αβγά

20.03.2014 22:00
oldphotosspanaki_avga1395137352.jpg

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό, θρεπτικό πρωινό με σπανάκι και αυγά στον φούρνο και θα νομίζετε ότι σερβίρεστε από μπουφέ ξενοδοχείου.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό, θρεπτικό πρωινό με σπανάκι και αυγά στον φούρνο και θα νομίζετε ότι σερβίρεστε από μπουφέ ξενοδοχείου.

Μεριδες: 2
Μαγειρεμα: 15΄
 
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
4 φρέσκα αυγά
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε μικρό ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει,  τοποθετούμε σε μια στρώση το σπανάκι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα κάνουμε 4 λακκούβες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο.
Πασπαλίζουμε από πάνω και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04