search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 04:59
MENU CLOSE

Πιστή εφαρμογή του προγράμματος ζήτησε ο Ντάισελμπλουμ

01.04.2014 13:03
Πιστή εφαρμογή του προγράμματος ζήτησε ο Ντάισελμπλουμ - Media

Την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε στην Αθήνα, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ζητούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, παραπέμποντας την συζήτηση για το χρέος στο προσεχές μέλλον. 

 
Την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup που συνεδρίασε στην Αθήνα, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να ζητούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, παραπέμποντας την συζήτηση για το χρέος στο προσεχές μέλλον. 
 
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ικανοποιημένος για την συμφωνία με την τρόικα και σημείωσε πως εφόσον εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα, η Ελλάδα θα λάβει 6,3 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου και από 1 δισ. Ιούνιο και Ιούλιο.
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου προς τη χώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup παρέπεμψε στην… αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να μην λάβει άλλο δάνειο και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μοιραστεί αυτή την αισιοδοξία.
 
Είπε, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την τρόικα ότι το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες.
 
Σχετικά με τις συζητήσεις που αφορούν την ελάφρυνση του χρέους, είπε ότι αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις από τη Eurostat για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, χωρίς να δώσει περεταίρω πληροφορίες.
 
Ο ίδιος ανέφερε ότι  αναμένει από την κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξης της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και συμπλήρωσε ότι μόνη οδός για να ενισχυθεί η απασχόληση είναι η ανάπτυξη. 

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, αναγνώρισε, όπως, είπε, τις προσπάθειες των Ελλήνων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο επόμενος έλεγχος «θα ολοκληρωθεί κανονικά και δεν θα χρειαστεί να φτάσουν τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μία πολύ ωραία πόλη», δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ήπιας δυσαρέσκειας των Ευρωπαίων για τις χρονοβόρες διαβουλεύσεις με την τρόικα.
 
Τέλος, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και αναμένεται να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.
 
Για να γίνει αυτό, όμως, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων και να διατηρηθούν τα θετικά δημοσιονομικά στοιχεία.

«Τα «καλά λόγια» εκ μέρους των δανειστών, ως πολιτική υποχρέωση προς την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της μνημονιακής συμφωνίας με την τρόικα, που εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από τη Βουλή, μέσα από διαδικασίες που ευτελίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 00:52