search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Τι είπε στην απολογία του ο Ρουπακιάς

14.04.2014 17:47
Έκθεση-σοκ της ΕΛΑΣ: Θέλουν νεκρό τον Ρουπακιά για να μη «μιλήσει»; - Media

Εννέα ώρες διήρκησε η συμπληρωματική απολογία του προφυλακισμένου Γ. Ρουπακιά ενώπιον των εφετών-ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητρακοπούλου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
 

Εννέα ώρες διήρκησε η συμπληρωματική απολογία του προφυλακισμένου Γ. Ρουπακιά ενώπιον των εφετών-ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητρακοπούλου 
που ερευνούν την εγκληματική δράση της Χρυςης Αυγης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαφοροποιήθηκε από τις προηγούμενες απολογίες του και όσον αφορα στη δολοφονία Φυσσα υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα.
 
Ερωτώμενος για τις φωτογραφίες που τον εμφανίζουν σε διάφορες εκδηλώσεις της ΧΑ αλλά και για τη σχέση του με βουλευτές της οργάνωσης αρνήθηκε ότι τον γνώριζαν και τους γνώριζε.
 
Υποστήριξε ότι είχε δευτερεύοντα ρόλο στην τοπική της Νίκαιας και πως απλά βοηθούσε οπότε κρινόταν αναγκαίο τον Καζαντζογλου (ο οποίος απολογείται αύριο) στο ταμείο της οργάνωσης .

Σε ορισμένες ερωτήσεις των δυο ανακριτριών αναφορικά με τη δράση της οργάνωσης και τα τάγματα εφόδου απαντούσε μονολεκτικά, επαναλαμβάνοντας «δεν ξέρω» και «δεν θυμάμαι».
 
Μετά το Πάσχα, οι δικαστικοί λειτουργοί θα προχωρήσουν στην κλήση προς απολογία βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους οποίους θα γίνει δεκτό το δικό τους αίτημα για άρση της ασυλίας.
 
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, για άλλους έχουν ζητήσει άρση ασυλίας για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και για άλλους για κατοχή όπλων με στόχο την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:57