search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:19
MENU CLOSE

Νέες απεργίες από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

08.05.2014 12:54
Νέες απεργίες από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - Media

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια της χώρας στις 13 και 14 Μαΐου. Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα, γεγονός που σκόρπισε… πανικό  στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων.
 

 
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια της χώρας στις 13 και 14 Μαΐου. Το μεσημέρι της Πέμπτης εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα, γεγονός που σκόρπισε… πανικό  στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων.
 
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν οι υπάλληλοι, δεν έχουν αποσαφηνιστεί σημαντικά στοιχεία όπως είναι η μέρα από την οποία ξεκινά η διαθεσιμότητά τους ενώ δεν αναγράφεται σε κανένα σημείο των διαπιστωτικών τι θα συμβεί με την κινητικότητα που έχει… υποσχεθεί ο Αρβανιτόπουλος.
 
«Να αναλάβει τις ευθύνες του ο υπουργός»
 
«Οι ενέργειες του υπουργού είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτά που έχει υποσχεθεί με την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης έχει συσκότιση πλήρως την κατάσταση και έχει κλιμακώσει την αγωνία στις τάξεις του κλάδου μας. Πρέπει άμεσα να βγει ο υπουργός με επίσημη ανακοίνωσή του και να αποσαφηνίσει τα πράγματα σε σχέση με σημαντικά στοιχεία που πρέπει να φωτιστούν από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι ισχύει, ούτε από πότε μετράει η διαθεσιμότητα, το οκτάμηνο. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή κατά την οποία σε αλλεπάλληλες συναντήσεις μας με τον υπουργό οι υποσχέσεις του και οι δεσμεύσεις του ήταν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε στο «Π» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Παπαδόπουλος.
 
«Αυτό που μας είχε τονίσει ρητά και κατηγορηματικά ήταν ότι κανένας διοικητικός υπάλληλος στα ιδρύματα δεν χάσει τη δουλειά του. Ελάχιστες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας του οκταμήνου δεν υπάρχει τίποτα το σχετικό από πλευράς υπουργείο δεν υπάρχει τίποτα σχετικό για την κινητικότητα. Είναι η στιγμή κατά την οποία ο υπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί όλο αυτό το διάστημα στο ακέραιο», πρόσθεσ

Δείτε εδώ τις διαπιστωτικές πράξεις του υπουργείου για τους υπαλλήλους του Καποδιστριακού, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας.

Συνεδρίασε η Σύνοδος Πρυτάνεων για τη διαθεσιμότητα
 
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνέντευξη Τύπου των Πρυτάνεων για το θέμα της διαθεσιμότητα, πρόβλημα για το οποίο απαιτείται άμεση λύση, όπως επίσης και για την «περαιτέρω συρρίκνωση της χρηματοδότησης και η έμπρακτη ακύρωση της συνταγματικής πρόβλεψης αυτοδιοίκησης τους . Ειδικότερα επισημαίνεται ότι δεν συμμετέχουν σε κρίσιμες αποφάσεις που τα αφορούν, όπως ο καθορισμός του αριθμού εισακτέων φοιτητών και η προστασία τους από φαινόμενα βίας και παραβατικότητας, σε αντίθεση με ότι ισχύει διεθνώς».
 
Οι Πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «ενώ τα Δημόσια Πανεπιστήμια κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε κατάρρευση, εγείρονται άκαιρα ζητήματα σχετικά με την ιδιωτική Ανώτατη Εκπαίδευση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50