search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Μαριούπολη – Στην Κριμαία ο Πούτιν (video)

09.05.2014 14:20
Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Μαριούπολη – Στην Κριμαία ο Πούτιν (video) - Media

Περισσότεροι από 20 φιλορώσοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν σήμερα στη Μαριούπολη από τα πυρά του ουκρανικού στρατού, που προσπαθεί να ανακαταλάβει τον έλεγχο της περιοχής. Στην Κριμαία ο Πούτιν για τους εορτασμούς της Νίκης κατά των ναζί.

 
Περισσότεροι από 20 φιλορώσοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν σήμερα στη Μαριούπολη από τα πυρά του ουκρανικού στρατού, που προσπαθεί να ανακαταλάβει τον έλεγχο της περιοχής. Στην Κριμαία ο Πούτιν για τους εορτασμούς της Νίκης κατά των ναζί.
 
Σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook ο υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, 20 φιλορώσοι σκοτώθηκαν και 4 αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη.
 
Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας το οποίο χρησιμοποιούσαν ως αρχηγείο τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Ένας φωτογράφος που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το αρχηγείο της αστυνομίας φλέγεται και ότι είδε δύο σορούς να κείτονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο. «Ένας εξ αυτών είναι σίγουρα αστυνομικός», επεσήμανε.
 

Η αστυνομία της επαρχίας Ντονέτσκ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
 
Στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες συγκρούσεις μεταξύ της ουκρανικής αστυνομίας και των ένοπλων αυτονομιστών.

 
Στην Κριμαία ο Πούτιν
 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προσγειώθηκε στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην Κριμαία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Η Σεβαστούπολη είναι η ιστορική βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος παρέστη σήμερα το πρωί στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, μεταβαίνει για πρώτη φορά στην ουκρανική χερσόνησο, η προσάρτηση της οποίας από τη Ρωσία το Μάρτιο καταγγέλθηκε από τους Δυτικούς.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:44