search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Τσίπρας: Ηθικός τρομοκράτης του λαού ο Σαμαράς

09.05.2014 18:42
Τσίπρας: Ηθικός τρομοκράτης του λαού ο Σαμαράς  - Media

Απάντηση σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός τόσο στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 όσο και στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά. Παράλληλα επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσπάθεια του να ταυτίσει εκλογική αναμέτρηση και σταθεροποίηση της χώρας.
 

 Απάντηση σε όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός τόσο στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 όσο και στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά. Παράλληλα επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσπάθεια του να ταυτίσει εκλογική αναμέτρηση και σταθεροποίηση της χώρας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον Αντώνη Σαμαρά: «Μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό. Υπόσχεται να βρει εξήντα δισ. για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους. Επειδή λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς ρεύμα και χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και την ίδια στιγμή : Συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου, και κατηγορεί εμάς για διχαστικά κηρύγματα»,
 
Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «διαφημίζει τον εαυτό του ως εγγυητή της σταθερότητας. Και απειλεί ότι αν δεν τον ψηφίσουμε θα πέσει ο ουρανός της αστάθειας στο κεφάλι μας»
 
Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «διαφημίζει τον εαυτό του ως πιο εγγυητή της σταθερότητας από τον εγγυητή Σαμαρά. Και απειλεί κι αυτός ότι αν δεν τον στείλουμε στο ταβάνι του δέκα τοις εκατό θα πέσει να μας πλακώσει το ταβάνι της αστάθειας». 

Και συνέχισε την επίθεσή του με αναφορά σε στίχους του Κώστα Βάρναλη σημειώνοντας ότι «νομίζουν ότι ο αχυρώνας τους φιλοξενεί το λαό, που για να θυμηθούμε τους στίχους του Βάρναλη, τον περνάνε για τον κυρ Μέντιο του Βάρναλη. 
Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο, χάιντε σύμβολο αιώνιο. Έτσι νομίζουν». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε και τον βουλευτή Στάθη Παναγούλη για τις δηλώσεις του, λέγοντας «ότι είμαι τρομοκράτης και θα συνεχίσω να σας τρομοκρατώ» λέγοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί τους κυβερνώντες και «και τους επίδοξους προαγωγούς της χώρας, και τους επίδοξους αγοραστές της Ελλάδας-οικόπεδο, και τους πολιτικούς προϊσταμένους στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες».
 
Και πρόσθεσε: «Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες. Δεν έχει κι άδικο ο άνθρωπος. Όταν εφαρμόζεις πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου, είναι φυσικό να σε τρομάζει η αριστερά. Όταν συνομιλείς με τον Κασιδιάρη με μεσάζοντα τον καλύτερό σου φίλο, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως τρομοκράτη. Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές». 

Αναφερόμενος τέλος στις δημοτικές εκλογές και στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα νικήσει. Είπε δε χαριτολογώντας ότι «και αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά θα το πανηγυρίσω κι εγώ με τη καρδιά μου! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά!».

Η ομιλιά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή σε ανάμνηση της ημέρας νίκης κατά του φασισμού και του ναζισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01