search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:39
MENU CLOSE

Συνάντηση Μέρκελ – Γιατσενιούκ την Τετάρτη

23.05.2014 15:44
Συνάντηση Μέρκελ – Γιατσενιούκ την Τετάρτη - Media

Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ.

 
Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ.
 
Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι ηγέτες της Γεωργίας και της Μολδαβίας, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γιατσενιούκ, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και ο ομόλογός τους της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα θα δειπνήσουν με την Μέρκελ και θα συζητήσουν για την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, μια αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου τις γερμανικής κυβέρνησης. «Οι (προεδρικές) εκλογές στην Ουκρανία φυσικά θα παίξουν ρόλο» σε αυτές τις συζητήσεις, πρόσθεσε η Βιρτς. Εξάλλου στο θέμα αυτό θα αναφερθούν την προηγουμένη οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για μια άτυπη σύνοδο κορυφής. 

Το Βερολίνο θεωρεί τις εκλογές της Κυριακής στην Ουκρανία ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της χώρας, αλλά και την πρόσδεσή της στο «δυτικό» άρμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50