search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:30
MENU CLOSE

Ελεύθερη πρόσβαση για όλους στους Αγίους Τόπους ζήτησε ο Πάπας (Video)

26.05.2014 13:31
Ελεύθερη πρόσβαση για όλους στους Αγίους Τόπους ζήτησε ο Πάπας (Video) - Media

Την ελεύθερη πρόσβαση εβραίων, μουσουλμάνων και χριστιανών στους Αγίους Τόπους στην Ιερουσαλήμ, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Την ελεύθερη πρόσβαση εβραίων, μουσουλμάνων και χριστιανών στους Αγίους Τόπους στην Ιερουσαλήμ, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

«Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι μουσεία ή μνημεία για τους τουρίστες, αλλά χώροι όπου οι κοινότητες των πιστών ζουν την πίστη τους, τον πολιτισμό τους, τις πρωτοβουλίες της φιλευσπλαχνίας. Πρέπει λοιπόν να τους διαφυλάσσουμε αιωνίως στην ιερότητά τους, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την κληρονομία του παρελθόντος αλλά επίσης και τους ανθρώπους που τους επισκέπτονται σήμερα και θα τους επισκεφθούν στο μέλλον», υπογράμμισε ο Πάπας.

Ο ποντίφικας κατήγγειλε τον βανδαλισμό «και τις διαδηλώσεις μισαλλοδοξίας εναντίον ανθρώπων ή χώρων λατρείας των εβραίων, των χριστιανών και των μουσουλμάνων» και λίγο αργότερα επισκέφτηκε μνημείο για τους Ισραηλινούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις Παλαιστινίων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα στο Μνημείω των Θυμάτων της Τρομοκρατίας έγινε κατόπιν δικής του παραίνεσης. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάπα για την αποδοχή του αιτήματός μου να επισκεφθεί το μνημείο. Του εξήγησα ότι το τείχος που επισκέφθηκε χθες έχει εμποδίσει την αύξηση του αριθμού των θυμάτων από Παλαιστίνιους».

Από την πλευρά του ο πάπας απάντησε: Προσεύχομαι για όλα τα θύματα της Τρομοκρατίας. Παρακαλώ όχι άλλη τρομοκρατία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:27