13/08/2020 11:47:21

Το Ισραήλ «προειδοποιεί» τους ξένους δημοσιογράφους να προσέχουν!

Το Ισραήλ «προειδοποιεί» τους ξένους δημοσιογράφους να προσέχουν! - Media

Το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης (GPO) προειδοποίησε το Σάββατο τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια τους και ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από προχτές τη χερσαία επίθεσή τους εναντίον παλαιστινίων μαχητών.

«Η Γάζα και η γύρω περιοχή είναι ένα πεδίο μάχης. Η κάλυψη των εχθροπραξιών εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοσιογράφων» ανέφερε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το Ισραήλ δεν είναι με κανένα τρόπο υπεύθυνο για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της παρουσίας τους σε αυτούς τους τομείς» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης που παρέχει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ πολλοί από τους οποίους καλύπτουν και τα γεγονότα στα παλαιστινιακά εδάφη, κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ότι χρησιμοποιούσε δημοσιογράφους ως ανθρώπινες ασπίδες και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου να λαμβάνουν «κάθε δυνατή προφύλαξη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.