search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:50
MENU CLOSE

Επίθεση νεοναζί στην Κοκκινιά

17.08.2014 10:01
Επίθεση νεοναζί στην Κοκκινιά - Media

Άκρως προκλητική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά εξαπέλυσε ομάδα Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Αναδημοσίευση από: imerisia.gr

Άκρως προκλητική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά εξαπέλυσε ομάδα Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεοναζί προκάλεσαν ζημιές και έγραψαν εμετικά συνθήματα. Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά.

Η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, όπου οι κατακτητές εκτέλεσαν εκατοντάδες πατριώτες, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργατών τους.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά δημιουργήθηκε το 2005 από εθελοντές. Προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας διαφορετικών επιπέδων και στόχων. Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων, ελληνομάθειας, τμήματα για προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, τμήματα ανάγνωσης και γραφής. Γίνονται μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και γίνονται κάθε Κυριακή 5-8 μ.μ. από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο.  

ΑΣΜΠ: Δεν κάμπτεται το ηθικό μας

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το περιστατικό το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ) αναφέρει:

«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.) , για μια ακόμη φορά , έγινε στόχος ακραίων θρασύδειλων και αντιδραστικών ρατσιστικών ατόμων και , όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία , της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα 14 προς 15 Αυγούστου , άτομα από τον παραπάνω χώρο προέβησαν σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π. αλλά και το 14 ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά . Παραβίασαν τα σιδερένια προστατευτικά κάγκελα με καδρόνι , κατέστρεψαν παράθυρα και υαλοπίνακες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου μας . Τα άτομα αυτά επέκτειναν τους βανδαλισμούς και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος , υπογράφοντας για τις πράξεις τους με το σύνθημα ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ’’.

Τα γεγονότα αυτά , για την έρευνα των οποίων ήδη επιλήφθηκε το Α.Τ. Καμινίων και αναμένονται τα αποτελέσματα, δεν πρόκειται ούτε να κάμψουν το ηθικό των εθελοντών συντελεστών του Α.Σ.Μ.Π , ούτε να αναστείλουν την 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του , που αναγνωρίζεται από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο.

Το Α.Σ.Μ.Π. ζητά την προστασία και τη στήριξη όλων για να συνεχίσει το έργο του.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:50