18/01/2019 12:51:02

Ένα ντοκιμαντέρ για τον James Brown

Ένα ντοκιμαντέρ για τον James Brown   - Media
 
Τέλη του Οκτώβρη, το κανάλι HBO θα προβάλλει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της soul, τον James Brown. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Alex Gibney ενώ παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Mick Jagger.
 
Το ντοκιμαντέρ ονομάζεται «Mr.Dynamite: The Rise of James Brown» και αντλεί σπάνιο και αδημοσίευτο υλικό, συνεντεύξεις και φωτογραφίες του σπουδαίου καλλιτέχνη. Θα περιέχει, επίσης, συνεντεύξεις με τους Jagger, Questlove, Chuck D, Rev. Al Sharpton, Maceo Parker, Clyde Stubblefield, Melvin Parker, Alfred «Pee Wee» Ellis, Martha High, Bootsy Collins, Fred Wesley και πολλούς ακόμα.
 
«Είχαμε πλήρη πρόσβαση σε καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο από το σπίτι του James Brown, υλικό που δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας» δήλωσε ο Jagger σε σχετική συνέντευξη. «Μιλήσαμε με εξαιρετικούς ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον James και δούλεψαν μαζί σε όλη την σταδιοδρομία του. Με το να ακούσουμε αυτές τις συναρπαστικές ιστορίες και αναμνήσεις, ήμασταν σε θέση να συνθέσουμε την πλήρη εικόνα του τόσο ως μουσικό καλλιτέχνη όσο και ως κοινωνικό ακτιβιστή, του οποίου οι επιπτώσεις στη μουσική βιομηχανία είναι πάντα εμφανείς». 
 
Η ταινία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην εντυπωσιακή άνοδο του James Brown, από την στιγμή που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του μέχρι την στιγμή που έγινε σταρ. Την ίδια στιγμή γίνεται λόγος για τον ακτιβισμό του ενώ εξετάζεται η μουσική του μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της αμερικανικής κουλτούρας και ιστορίας. «Ως μουσικός ήταν ο Mr. Dynamite, o βασικός πρωτοπόρος της funk, μια εξαιρετικά επιδραστική φιγούρα και ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές σε ζωντανές εμφανίσεις» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης, Alex Gibney. Και συνέχισε: «Πέρα από την μουσική του, η πολιτιστική επίδραση του Brown φτάνει μέχρι την στιγμή την σημερινή μέρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.