search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:23
MENU CLOSE

Economist: Ο Τσίπρας μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές

03.10.2014 15:27
Economist: Ο Τσίπρας μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές - Media

Στην «poll position» για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Economist».

 
Στην «poll position» για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Economist».
 
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χτίζοντας ένα σοβαρό προφίλ στο εξωτερικό, επιχειρεί να εντυπωσιάσει του ψηφοφόρους στην Ελλάδα.
 
Ο συντάκτης του «Economist» κάνει εκτενή αναφορά στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο, ενώ για την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρεία της Κομισιόν σημειώνεται ότι μπορεί να μην έκανε την έκπληξη, αλλά επικοινωνιακά τον βοήθησε να αυξήσει την αξιοπιστία του. 

Και όπως δείχνουν τα πράγματα, σύμφωνα με τον Economist οι εκλογές είναι κάτι πολύ πιθανό στην Ελλάδα ενόψει και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αδιαμφισβήτητα επικρατεί με διαφορά. 
 
Με την προοπτική της πρωθυπουργίας, σύμφωνα με τον Economist, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να αλλάζει. Πλέον δεν υπόσχεται ότι θα σχίσει τη δανειακή σύμβαση ενώ την ίδια ώρα αρκετοί δυσπιστούν με το πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ και το οποίο έχει κόστος 11 δισ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 750 ευρώ (60% πάνω από ότι είναι τώρα), την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. 
 
Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς περιλαμβάνει στην ατζέντα του τις δικές του προσφορές. Ο προϋπολογισμός του 2015 συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν μείωση στο φόρο των ακινήτων και τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μάλιστα έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων μέχρι και μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 26%. 
 
Αν και θα ήθελε να πάει ακόμα πιο πέρα, ωστόσο συγκρατείται από την Τρόικα και τους δανειστές που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα για μια τελευταία έρευνα γύρω από την αναθεώρηση των στοιχείων του ελληνικού προγράμματος. Και η τρόικα ήδη πιέζει για αντιλαϊκά μέτρα, όπως νέες περικοπές στις συντάξεις, απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και απόλυση 6.500 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλςο της χρονιάς. 
 
Ο κ. Σαμαράς, σημειώνει ο Economist, θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας να βγει εκτός Τρόικα. Κάτι τέτοιο θα έδινε ώθηση στη συγκυβέρνηση με τον ΠΑΣΟΚ, αλλά το θέμα είναι μόλις μίλησε περί εξόδου, τα ελληνικά ομόλογα πιέστηκαν αρκετά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 14:22