search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 00:02
MENU CLOSE

Ο Φορτσάκης θεωρεί «έγκλημα» να διεκδικείς να μη διαγραφείς, λένε οι φοιτητές του ΕΚΠΑ

13.10.2014 17:05
Διαγράφηκαν 80.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές - Media

Τι λένε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με το σημερινό "λοκ άουτ" και τον αποκλεισμό της Πρυτανείας του Ιδρύματος από ΜΑΤ. 

 
«Κατά τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ και το Υπουργείο Παιδείας, το να διεκδικεί ένας φοιτητής να μη διαγραφεί, να έχει τις αναγκαίες και απαραίτητες φοιτητικές παροχές και να μην φρουρούν τη Σχολή του ιδιωτικές εταιρείες security και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ θεωρείται “έγκλημα” και όποιος εν τέλει σηκώσει κεφάλι “εγκληματίας”».
 
Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το σημερινό «λοκ άουτ» που επέβαλε η διοίκηση του Ιδρύματος, κλείνοντας το κτήριο της Πρυτανείας, και την επιστράτευση των ΜΑΤ προκειμένου να παρεμποδιστεί αποφασισμένη κινητοποίηση ενάντια στις διαγραφές φοιτητών και την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε εταιρείες security.
 
Σε κοινή ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Χημικού, Πληροφορικής και Βιολογικού, αναφέρεται ότι «η ποινικοποίηση του δικαιώματος συνδικαλιστικής παρέμβασης και η φίμωση κάθε ριζοσπαστικής φωνής εντός του Πανεπιστημίου εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο αυταρχικοποίησης και εκφασισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 
 
»Πάει χέρι-χέρι με τις διώξεις αγωνιστών του εργατικού κινήματος, τις απαγορεύσεις απεργιών και την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας. Η σημερινή κίνηση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ακολουθεί την τρομοκρατική εισαγγελική παρέμβαση σε κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία του Πρύτανη του ΑΠΘ Μήτκα. Η πρακτική αυτή εν τέλει βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το πνεύμα των νέων οργανισμών λειτουργίας που σκιαγραφούν ένα πανεπιστήμιο πλήρως αυταρχικοποιημένο, το οποίο δεν επιτρέπει καμία φωνή συλλογικής διεκδίκησης στο εσωτερικό του.»
 
«Ως Φοιτητικός Σύλλογος, καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες  εκφοβισμού των φοιτητών και καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ και του Θ. Φορτσάκη, καθώς όχι μόνο δεν έχει καλέσει  να συνεδριάσει η Σύγκλητος για τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου από την εκλογή του αλλά προβαίνει και σε τέτοιες πρακτικές τρομοκράτησης απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Οι φοιτητές ζητούν «να αποσυρθούν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο γύρω  από την Πρυτανεία» την «άμεση άρση του lockout» και τη «διεξαγωγή Συγκλήτου ανοιχτής στους Φ.Σ. για τη συζήτηση γύρω από τα θέματα που θέτουμε.»
 
Καλούν δε σε νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καθώς και σε μαζική συμμετοχή των φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 23:59