23/02/2020 11:26:01

Δείτε που μπήκαν ένας «κάγκουρας», ένας «μπαχαλάκιας» και ένας «ιντερνετάκιας»!

Δείτε που μπήκαν ένας «κάγκουρας», ένας «μπαχαλάκιας» και ένας «ιντερνετάκιας»!  - Media
 
Νέες λέξεις και φράσεις, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, προστέθηκαν στο λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο περιέχει τρία εκατομμύρια λέξεις και 75.000 λήμματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
 
Ανάμεσα στις καινούριες λέξεις-φράσεις είναι και ο «ιός Εμπολα», «άμπερ αλέρτ», «τηλεμαϊντανός», «αεροκουρτίνα», «μπότοξ», «γενόσημα», «κάγκουρας», «ιντερνετάκιας», «μπαχαλάκιας» και «μπουζουκλερί».
 
Ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας, Βασίλειος Πετράκος, επεσήμανε ότι «η Ακαδημία, με το λεξικό, δεν αποβλέπει σε ρύθμιση της γλώσσας. Παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο και επιστημονικά εξακριβωμένα την πραγματική μορφή της Νεοελληνικής, τον γλωσσικό πλούτο της και τις θαυμαστές εκφραστικές δυνατότητές της. Το πλήθος των νεολογισμών και των νέων σημασιών που περιέχονται δείχνει τη δημιουργική δύναμη των Ελλήνων στη γλώσσα και διαψεύδει όσους θρηνούν για τη φθορά της».
 
Πηγή: tanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.