14/12/2019 10:38:10

Ελλιπές σε χρήματα το επενδυτικό σχέδιο του Γιούνκερ λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Ελλιπές σε χρήματα το επενδυτικό σχέδιο του Γιούνκερ λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ - Media
 
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση της ανάπτυξης των επενδύσεων στην Ευρώπη δεν είναι αρκετά μεγάλο και είναι ελλιπές σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειές του, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το ποσό «δεν είναι μόνο ανεπαρκές», αλλά παράλληλα δεν είναι ξεκάθαρο πού θα πάνε τα χρήματα, τόνισε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους σήμερα.

«Είμαι εντελώς αντίθετος στη δημιουργία ενός προγράμματος ενίσχυσης», είπε, επισημαίνοντας ότι θα είναι απλώς ένα ημίμετρο και τελικά τα χρήματα θα εξανεμιστούν χωρίς να γίνει κάτι που θα έχει διάρκεια.

Ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να καταρτίσει «έναν κατάλογο με σχέδια», τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενότητας, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της ενότητας της Γερμανίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Τότε θα υπάρξουν πολλοί επενδυτές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, έκρινε ο Γκάμπριελ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση δεν θα κριθεί από το «αν υπάρχουν αρκετά χρήματα», αλλά υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί το σωστό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.