search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:01
MENU CLOSE

Τσίπρας: Απομονωμένος ο Σαμαράς, ο μόνος στην Ευρώπη που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο

13.01.2015 18:20
Τσίπρας: Απομονωμένος ο Σαμαράς, ο μόνος στην Ευρώπη που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο - Media

Στον πρωθυπουργό και την γαλάζια κινδυνολογία περί το ενδεχόμενο Grexit και την αναστάτωση του τραπεζικού συστήματος επιτέθηκε από την Κομοτηνή όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης.

 
Στον πρωθυπουργό και την γαλάζια κινδυνολογία περί το ενδεχόμενο Grexit και την αναστάτωση του τραπεζικού συστήματος επιτέθηκε από την Κομοτηνή όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ρητορική του φόβου δεν περνάει, καθώς ο λαός δεν έχει τίποτε πια να περιμένει από τους «κήρυκες της πολιτικής των μνημονίων» αυτούς «που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας» και «δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός σε ολόκληρη την Ευρώπη ο οποίος ισχυρίζεται ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του. Αλλά και «ο μόνος που χει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ» και της αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα.
 
«Όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες ελπίδες του για να διασωθεί, «τον διαψεύδουν κάθετα και κατηγορηματικά. Και τον αφήνουν μόνο του, στην ερημιά του λαϊκισμού, και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει».
 
«Τον διαψεύδουν» συνέχισε, «όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους. Τον διαψεύδουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο  κ. Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η κα Χάρντμπράιντ. Αλλά και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι της Ευρώπης και ο οικονομικός τύπος. Όλοι αυτοί δηλώνουν ξεκάθαρα, και σε κάθε ευκαιρία, ότι ενδεχόμενο αποβολής από το Ευρώ δεν υπάρχει. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης».
 
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου «που αναφέρουν από υψηλά ιστάμενες πηγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι εξετάζεται πλέον σοβαρά το κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο», διαλύοντας το στερεότυπο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαγραφής για το χρέος.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:58