search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:44
MENU CLOSE

Mπάχαλο τα ρεπορτάζ(Δημοσιεύτηκε στο “Π” 28/10/2009)

30.10.2009 12:17

Οι αλλαγές και οι συνενώσεις αρμοδιοτήτων, όπως αυτές προκύπτουν από το νέο υπουργικό οργανόγραμμα, έχουν βάλει σε μπελάδες τα περισσότερα ΜΜΕ.

Οι αλλαγές και οι συνενώσεις αρμοδιοτήτων, όπως αυτές προκύπτουν από το νέο υπουργικό οργανόγραμμα, έχουν βάλει σε μπελάδες τα περισσότερα ΜΜΕ. Ο λόγος είναι ότι μπλέκονται, πλέον, τα ρεπορτάζ των υπουργείων και έτσι όπως πάει η κατάσταση κάποιοι συντάκτες θα φορτωθούν με περισσότερα από αυτά που κάλυπταν, ενώ άλλοι κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο. Παράλληλα, ήδη έχουν αρχίσει στις αίθουσες σύνταξης οι κόντρες και οι διαξιφισμοί για το ποιος έχει την ευθύνη της κάλυψης και μετάδοσης της είδησης.

Μπροστά στον κίνδυνο να πάρει άσχημη τροπή η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί, με ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αναφέρει για τα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει μεταξύ συναδέλφων που καλύπτουν διαφορετικούς τομείς του ίδιου ρεπορτάζ ότι «η διευθέτησή τους είναι θέμα αποκλειστικά των δημοσιογράφων και του συνδικαλιστικού τους φορέα. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να βρεθούν οι λύσεις εκείνες που δεν θίγουν εργασιακά δικαιώματα και αρμοδιότητες και δεν διαταράσσουν τις σχέσεις των συναδέλφων, με γνώμονα πάντα τις αρχές της δεοντολογίας και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Περιπτώσεις ’’υφαρπαγής’’ ρεπορτάζ άλλου συναδέλφου αποτελούν βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:43