search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:27
MENU CLOSE

Το Star Wars «ξαναχτυπά» με εκατομμύρια αντίτυπα

17.01.2015 22:00
Το Star Wars «ξαναχτυπά» με εκατομμύρια αντίτυπα - Media

Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ, η πριγκίπισσα Λέια και ο Χαν Σόλο αναμένεται να φτάσουν την αυτοκρατορία του Star Wars στα ύψη για μια ακόμα φορά.

Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ, η πριγκίπισσα Λέια και ο Χαν Σόλο αναμένεται να φτάσουν την αυτοκρατορία του Star Wars στα ύψη για μια ακόμα φορά. Σηματοδοτώντας την επιστροφή τού πολύ επιτυχημένου franchise, το νέο κόμικς Star Wars #1 της Marvel, το οποίο κυκλοφόρησε χτες στην Αμερική, έχει προπαραγγελθεί από τους λιανοπωλητές σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, με σκοπό να γίνει το πρώτο σε πωλήσεις μονοθεματικό κόμικς των τελευταίων δύο δεκαετιών. Γραμμένο από τον Τζέισον Άαρον και σχεδιασμένο από τον Τζον Κάσαντεϊ, η υπόθεσή του λαμβάνει χώρα μεταξύ των επεισοδίων IV και V της ταινίας «Star Wars: The Empire Strikes Back». «Η αυτοκρατορία δεν έχει ακόμα ανατραπεί», δηλώνει η Marvel.

Η πρώτη ηχογράφηση του Έλβις

Στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα που ο Έλβις Πρίσλεϊ θα γινόταν 80 χρόνων, ένα πραγματικό κειμήλιο της ιστορίας του ροκ εν ρολ αγοράστηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Graceland, στο Μέμφις του Τενεσί. Πρόκειται για την πρώτη ηχογράφηση του «Βασιλιά», που έγινε το 1953, όταν ο διάσημος τραγουδιστής ήταν μόλις 18 χρόνων. Ο δίσκος πουλήθηκε για 300.000 δολάρια σε έναν ανώνυμο θαυμαστή του.

Η ιστορία θέλει τον Έλβις να έχει πληρώσει 4 δολάρια για την ηχογράφηση, ενώ αμέσως μετά είχε πάει σε σπίτι φίλου για να ακούσουν όσα είχε γράψει. Ο δίσκος είχε ξεχαστεί στο σπίτι του Ed Leek και ο ανιψιός του τον παραχώρησε στον οίκο δημοπρασιών. Το θρυλικό «My Happiness», που περιλαμβάνεται μέσα στον δίσκο, έγινε αργότερα επιτυχία και μάλιστα επανεκτελέστηκε από πολλούς καλλιτέχνες, όπως η Ella Fitzgerald και οι Fats Domino.

Musée des Confluences: Το νέο «στολίδι» της Λυών

Στις 20 Δεκεμβρίου ένα εντυπωσιακό μουσείο άνοιξε στη Λυών, έπειτα από δέκα χρόνια εργασιών, με σκοπό να γίνει το σήμα κατατεθέν της περιοχής και σημαντικός πόλος έλξης της πόλης. Με προϋπολογισμό που άγγιξε τα 300 εκατομμύρια ευρώ, οι πολυάριθμες αίθουσές του ξεπερνούν τα 5.000 τ.μ. Ήδη μέσα στο εντυπωσιακό κτήριο που στεγάζεται στη συμβολή των δύο ποταμών της Λυών, του Ροδανού και του Σον, φιλοξενούνται περισσότερα από 5.000 εκθέματα από μια συλλογή που ξεπερνά τα 2.000.000 αντικείμενα.

Μεταξύ άλλων, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα είναι το σχεδόν άθικτο μαμούθ που βρέθηκε σχεδόν 2 χλμ. από το μουσείο, πριν από 150 χρόνια, κάτι που αποδεικνύει ότι οι παγετώνες των Άλπεων έφταναν μέχρι την πόλη της Λυών. Στόχος του μουσείου είναι να διηγηθεί την ιστορία του ανθρώπου μέσα από τις επιστήμες, τη ζωή και την τεχνολογία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:25