search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Έως την Τρίτη κληρώνει για ΠτΔ

13.02.2015 12:20
Αυτή είναι η διαδικασία εκλογής του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας - Media

Έως την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η κυβέρνηση για το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και όπως είπε στο pontiki.gr κορυφαίος Συνταγματολόγος, δεν υπάρχει άμεση χρονική πίεση καθώς η εκλογή μπορεί να γίνει μέχρι τις 12 Μαρτίου, η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Το φαβορί και οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός.

 
Έως την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η κυβέρνηση για το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Αν και η χρονική πίεση δεν είναι έντονη, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το ανοιχτό πολιτικό θέμα για να προχωρήσει  απερίσπαστη στο νομοθετικό της έργο.
 
Χρονική πίεση δεν υφίσταται, καθώς όπως είπε στο pontiki.gr κορυφαίος συνταγματολόγος, η καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η 12 Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια. Σύμφωνα με τον κορυφαίο συνταγματολόγο, δεν ισχύουν τα χρονικά ασφυκτικά περιθώρια γιατί έχουν προηγηθεί εκλογές εξαιτίας της αδυναμίας να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    
 
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες θα συνοδευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει η κυβέρνηση για το υπέρτατο πολιτειακό αξίωμα.
 
Η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης παραμένει ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και ένα πιθανώς θετικό αποτέλεσμα, θα περιορίσει ή και θα εξαλείψει πλήρως  τις όποιες πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις και θα ενισχύσει την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να εκλεγεί με σημαντικό αριθμό ψήφων.
 
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να επιλέξει μη πολιτικό πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι προτάσεις εστιάζουν σε υποψηφιότητες κύρους που όπως υποστηρίζουν μπορούν να εκφράσουν ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 13:18