search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:40
MENU CLOSE

Η «άγνωστη λίστα Λαγκάρντ»: Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα

14.02.2015 08:09
Η «άγνωστη λίστα Λαγκάρντ»: Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα - Media

Την «άγνωστη λίστα Λαγκάρντ» φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), στην οποία συμμετέχει και ο δημοσιογράφος Χάρης Καρανίκας.

Την «άγνωστη λίστα Λαγκάρντ» φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), στην οποία συμμετέχει και ο δημοσιογράφος Χάρης Καρανίκας.

Πρόκειται για 86 λογαριασμούς που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική λίστα Λαγκάρντ, επειδή σχετίζονται με πρόσωπα που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε έχουν αποκτήσει ελληνική εθνικότητα, όμως δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα από τις γαλλικές αρχές, λόγω του γεγονότος ότι τα στοιχεία ή η διεύθυνση που είχαν δηλώσει στο υποκατάστημα HSBC της Ελβετίας ήταν σε χώρες του εξωτερικού.

Το συνολικό ποσό που με το οποίο συνδέονται οι ανωτέρω λογαριασμοί ανέρχεται σε 270 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, από την ανάλυση των 86 αυτών νέων εγγραφών που παρουσιάζουν ελληνικό ενδιαφέρον, προκύπτει πως 8 καταθέτες μοιράζονταν το ποσό των 185 εκατ. δολαρίων, με το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε έναν λογαριασμό να αγγίζει τα 60 εκατ.

Πηγή: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39