ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 00:28
MENU CLOSE

Η προκήρυξη των Ο.Π.Λ.Α. και ο χορός των γκαιμπελίσκων

30.10.2009 22:55

Για να διανοηθεί κάποιος να συνδέσει το ΚΚΕ με ένα τρομοκρατικό χτύπημα θα πρέπει, όπως λέει ο Περισσός, να είναι τουλάχιστον προβοκάτορας. Υπάρχουν όμως τρεις ακόμη εκδοχές: να είναι… ανεπιστρεπτί ανιστόρητος, εντελώς ηλίθιος ή, απλώς, να έχει μεγάλα αποθέματα χιούμορ. Δυστυχώς ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος, με ύφος αποτυχημένου μαθητή του Γκαίμπελς (στη φωτογραφία ο αυθεντικός μάστορας της προπαγάνδας), έκανε την παρακάτω δήλωση, ουδέποτε μας έπεισε για το χιούμορ του…

«Η φερόμενη ως προκήρυξη της ΟΠΛΑ, που ανέλαβε την ευθύνη, συνειρμικά παραπέμπει στις πρώτες δηλώσεις της κ. Παπαρήγα περί “προβοκάτσιας” και συναφών παραγώγων. Τα Αστυνομικά Τμήματα για 65 χρόνια αποτελούν στόχο όλων εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρνούνται τη Δημοκρατία».

Η δήλωση του Αϊβαλιώτη δεν είναι παράξενη. Πέρυσι, όταν μιντιακά συστήματα και κυβέρνηση της Ν.Δ. διαπίστωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρενοχλούσε πολιτικά περισσότερο κι από το ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρηδες στελέχη του ΛΑΟΣ χρέωναν εμμέσως πλην σαφώς την τρομοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.  Φέτος, που το ΚΚΕ φαίνεται να σέρνει τον χορό της αντιπολίτευσης χαλώντας την «ειδυλλιακή» εικόνα της πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ και τους ασυγκράτητους λιβανωτούς των ίδιων ακριβώς μιντιάδων, πάλι στελέχη του ΛΑΟΣ μπαίνουν μπροστά για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Η πολιτική με όρους υπονόμου είναι σε γενικές γραμμές συνηθισμένη για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που έχει ήδη βαρύ παρελθόν.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί πολλές συζητήσεις είναι το ίδιο το κείμενο της προκήρυξης, το οποίο έστειλε η οργάνωση Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής και δημοσιεύτηκε στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία», η οποία το χαρακτήρισε ευθέως «περίεργη προκήρυξη».

Θα μας τρελάνουν!

Με ευθεία παραπομπή στην αντιστασιακή Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών – Λαϊκή Αυτοάμυνα (η οποία είχε ιδρυθεί με αφορμή τη δράση των ταγματασφαλιτών κατά κομμουνιστών και δημοκρατών), με αναφορές στον Ζαχαριάδη και την «Κομμουνιστική Διεθνή», με ορολογία που συνδέει αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα, με προσδιοριζόμενο τελικό σκοπό τη… «δικτατορία του προλεταριάτου» και τον «Κομμουνισμό» (!!!), πρόκειται για κείμενο που κοντεύει να τρελάνει δημοσιογράφους, αναλυτές κ.λπ.

Με λίγα λόγια, ας προσδιορίσουμε τα ενδεχόμενα που ίσως εξηγούν το περιεχόμενο της «προκήρυξης» αυτής.

* Μια εκδοχή είναι πίσω από το κείμενο να υπάρχει πράγματι μια οργάνωση, η οποία απλώς χρησιμοποιεί ψεύτικο όνομα επειδή για κάποιους λόγους δεν θέλει να χρεωθεί η ίδια την ευθύνη για την επίθεση στην Αγία Παρασκευή.

* Μια άλλη είναι να ισχύουν τα παραπάνω και επιπλέον ο συντάκτης της να θέλει να προκαλέσει σύγχυση και καθυστέρηση στις έρευνες.

* Μια τρίτη: Όχι μόνο να ισχύουν όλα τα παραπάνω μαζί, αλλά ο εγκέφαλος που την εμπνεύστηκε να κάνει κακής ποιότητας χιούμορ δοκιμάζοντας τη… νοημοσύνη της αντιτρομοκρατικής.

* Και η τελευταία (όχι από πλευράς σημασίας): Να πρόκειται για κατασκεύασμα κάποιας αμαρτωλής «υπερεσίας», μια εκδοχή που δικαιολογημένα μπαίνει στο τραπέζι, αφού στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί διάφορες προκηρύξεις – μαϊμούδες με ύποπτες στοχεύσεις.

* Άλλωστε, αν πρόκειται για πραγματική προκήρυξη υπαρκτής οργάνωσης, τότε… φέρτε επειγόντως ψυχίατρο.

Ό,τι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, συντόμως θα φανεί. Έως τότε διαβάστε – όσοι ακόμη δεν έχετε διαβάσει – το πράγματι περίεργο αυτό κείμενο, όπως το αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική σελίδα της «Ελευθεροτυπίας».

Το μυστηριώδες κείμενο

«“Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού”. (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

“Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για τον μοναρχοφασισμό και τους Αγγλους… Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Αγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν θα πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα”. (Νίκος Ζαχαριάδης)

Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών.

Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα.

Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος.

Όλοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!

Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας».

ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 00:27
Exit mobile version